Çin'in elektrikli araç ihracatı yeni rekorunu kırdı

Çin'in elektrikli araç ihracatı yeni rekorunu kırdı

Çin'in elektrikli araç ihracatı Kasım ayında iki kattan fazla artarak aylık rekor kırdı ve çoğunlukla üretimi ülkeye kaydıran Avrupalı otomobil üreticileri tarafından desteklendi.

A+A-

Çin'in gümrük idaresinden alınan verilere göre, Çin'deki otomobil üreticileri Kasım ayında bir yıl öncesine göre %165 artışla 3,2 milyar dolar değerinde elektrikli araç ihraç ederek şimdiye kadarki en yüksek aylık toplama ulaştı. Belçika ve İngiltere gibi Avrupa ülkeleri, sevkiyatların yaklaşık %70'ini oluşturarak en büyük ithalatçılar oldu.
Elektrikli binek araç ihracatı, iki ay üst üste toplam araba sevkiyatının yarısından fazlasını oluşturdu ve Kasım ayında 6 milyar dolarlık rekor bir ihracat kaydetti.

Rakamlar, Volkswagen AG ve BMW AG dahil olmak üzere Avrupalı otomobil üreticilerinin kendi iç pazarlarındaki sınırlı üretim kapasitesi nedeniyle Çin'de parça ve otomobil üretmeyi hedefledikleri bir dönemde geldi.
İngiliz MG Motors markasının Çinli sahibi SAIC Motor Corp. da ithalat yoluyla Avrupa'da elektrikli araç satmak için dağıtım ağını genişletti. Tesla Inc., Şangay'daki kilitlenme nedeniyle montajı durdurduğu Mart ayında sadece 60 ve Nisan ayında hiç ihracat yapmadıktan sonra geçen ay Çin'den 37.000'den fazla araba sevk etti.


İlgili Haberler