Çinli otomotiv devi ilk telefonunu Eylül'de duyuracak

Çinli otomotiv devi ilk telefonunu Eylül'de duyuracak

Çinli otomotiv devi Nio, elektrikli araçların cazibesini artırmak için Eylül ayında ilk cep telefonunu piyasaya sürecek.

A+A-

Çinli elektrikli araç üreticisi Nio, kendi geliştirdiği ilk cep telefonunu Eylül ayı sonunda piyasaya sürmeyi planladığını ve daha iyi yazılım ve bağlantı özellikleriyle araçlarının cazibesini artırmayı hedeflediğini söyledi.

Çin'in, sürücülerin akıllı telefonlarını kullanarak diğer işlevlerin yanı sıra kapıları uzaktan açmalarına, klimayı açmalarına veya araçlarını çalıştırmalarına olanak tanıyan otomobil sistemlerini piyasaya sürme trendine katılan en son otomobil üreticisi oldu.

Nio'nun kurucusu ve CEO'su William Li, otomobil üreticisinin esas olarak kendi araçlarının sürücülerini hedeflediği telefon projesinin önemli bir itici gücüydü.

Li Salı günü geç saatlerde yaptığı bir kazanç çağrısında yatırımcılara "Telefon işimiz bu telefon üreticileriyle rekabet etmek değil. Bunun yerine, araç kullanıcılarımıza en iyi deneyimi sunmak için telefonu bir taşıyıcı olarak kullanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Akıllı telefon trendi sürücülerden gelen büyük bağlantı talebini körükledikçe, daha fazla otomobil üreticisi artan rekabetin önüne geçmenin yollarını arıyor.

Zhejing Geely Holding'in kurucusu geçen yıl akıllı telefon üreticisi Meizu'yu satın aldı ve firmalar tüketici elektroniği ve seyahati entegre edeceklerini söyledi.

Huawei Technologies, Harmony işletim sistemiyle elektrikli araçlara güç sağlamak için Seres Group dahil olmak üzere otomobil üreticileriyle ortaklık kurdu.

Ancak Nio'nun telefon projesi, şirketin Ocak ayında Tesla tarafından başlatılan fiyat savaşının ortasında genişleyen kayıplar ve satışlardaki düşüşle mücadele ettiği için bazı yatırımcılar arasında endişe yarattı.

Nio ikinci çeyrekte 6,12 milyar yuan (839,51 milyon $) net zarar açıklarken, bir yıl önceki aynı dönemde 2,75 milyar yuan zarar etmişti.

Haziran sonu itibariyle 4,3 milyar dolar nakit ve nakit benzerlerine sahip olan şirket, Temmuz ayında CYVN Holdings'ten 1,1 milyar dolarlık bir yatırım aldı.

Li, Nio'nun kitlesel pazarı hedefleyen yeni elektrikli araç markasının ilk modelini 2024 yılının ikinci yarısında piyasaya süreceğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler