Çip krizi Apple'ı da vurdu, iPhone 13'ler tehlikede

Çip krizi Apple'ı da vurdu, iPhone 13'ler tehlikede

Küresel çip krizinin olumsuz etkileri her ne kadar önlem alsa Apple'da da görülüyor. Yeni raporlara göre gelecek Şubat ayına kadar iPhone 13 serisinde tedarik sorunları yaşanacak.

A+A-

Birçok teknoloji sektöründe etkilerini göstermeye devam eden küresel çip krizi, Apple'ın Eylül ayında tanıttığı iPhone 13 serisinde arz sorunları yaratıyor. Yeni tedarik zinciri raporları, akıllı telefon serisinin stokunun Şubat 2022'ye kadar talebi karşılayamayacağını ortaya koyuyor.

Küresel çip krizinden diğer akıllı telefon üreticileri kadar etkilenmese de Apple, iPhone 13 serisinin üretim ve tedarikinde sıkıntılar yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Nikkei Asia'nın raporunda şirketin, yeni akıllı telefon serisine öncelik vermek için iPad üretimini %50 azalttığı belirtilmişti.

Teknoloji devi Apple her ne kadar önlem almaya çalışsa da Digitimes tarafından yayınlanan yeni bir rapor, şirketin iPhone 13 serisi modellere olan talebi Şubat 2022'ye kadar karşılamayacağını öne sürüyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı bir açıklamayla Apple, krizin öncelikle iPad ve Mac üretimini ve daha sonra ise iPhone üretimini de etkileneceği konusunda uyardı. Son olarak Tim Cook, tedarik sorunlarının geçtiğimiz çeyrekte şirkete yaklaşık 6 milyar dolara mal olduğunu açıkladı.