Samsung Electronics, bellek yongasฤฑ pazarฤฑnฤฑn ciddi bir daralmadan kurtulmanฤฑn ilk iลaretlerini gรถstermesinin etkisiyle รผรงรผncรผ รงeyrekte karฤฑnฤฑn beklenenden daha az bir oranda, yรผzde 78 dรผลtรผฤรผnรผ bildirdi.
Dรผnyanฤฑn en bรผyรผk bellek รงipi ve akฤฑllฤฑ telefon รผreticisi Samsung Electronics, Temmuz-Eylรผl dรถneminde faaliyet karฤฑnฤฑn geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemindeki 10,85 trilyon won’dan 2,4 trilyon won’a (1,79 milyar dolar) dรผลtรผฤรผnรผ bildirdi.
Analistler ise 2,1 trilyon won faaliyet karฤฑ bekliyorlardฤฑ.
ลirket, bellek รงipi fiyatlarฤฑnฤฑn dรผลmesi ve envanter deฤerlerinin azalmasฤฑ nedeniyle birinci ve ikinci รงeyrekte รงip iลinde sฤฑrasฤฑyla 4,58 trilyon won ve 4,36 trilyon zarar bildirmiลti.
Ancak รผรงรผncรผ รงeyrekte analistler, Samsung’un yapay zekรขda kullanฤฑlan DRAM รงipleri gibi daha kรขrlฤฑ, daha รผst dรผzey รงiplere odaklanฤฑrken eski รงiplerin รผretimini azaltmaya devam etmesi nedeniyle Samsung’un bellek รงipi iลindeki kayฤฑplarฤฑn muhtemelen 3 trilyon won civarฤฑna gerilediฤini tahmin ediyorlar.







