Citi'den Netflix için gecikmeden 'AL' tavsiyesi

Citi'den Netflix için gecikmeden 'AL' tavsiyesi

Netflix ikinci çeyrek kazançlarını üç haftadan kısa bir süre sonra açıklayacak. Citi analisti Jason Bazinet, yatırımcıların beklentiyle hissede uzun pozisyonda olmaları gerektiğini düşünüyor.

A+A-

Perşembe günü Bazinet, Netflix hissesi için "pozitif katalizör izleme" yayınlarken, fiyat hedefini 400 $'dan 500 $'a yükseltti ve Satın Al notunu tekrarladı. Kısacası, Netflix'in şirketin reklam destekli bir abonelik katmanı başlatması konusunda cesaret verici haberler sunacağını düşünüyor.

Netflix hisseleri Perşembe günü öğlen saatlerinde %0,4 artışla 431,64 dolar seviyesindeydi. Hisse senedi bu yıl %47 artış gösterdi.

Bazinet aynı zamanda, Haziran çeyreği sonuçlarının şirketin ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskısının ilk aşamalarından faydalanmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Bazinet, Netflix'in yeni reklam katmanını resmen başlatmadan önce, bu hamlenin 66 milyon yeni abone ve 6,3 milyar dolar ek gelir getireceğini tahmin ettiğini söyledi. Ancak Bazinet şimdi daha iyimser bir bakış açısıyla 82 milyon yeni abone ve 10,6 milyar dolar ek yıllık gelir öngörüyor.

Bu arada Netflix, kısa bir süre önce Kanada'da en ucuz abonelik tarifesi olan Temel Plan'ı kaldırma kararı aldı. Helfstein, Temel kademenin kademeli olarak kaldırılmasının yıllık geliri yaklaşık 4,4 milyar dolar artırabileceğini tahmin ediyor.

Buradaki mantık, Netflix'in yeni abonelerden, Temel plan seçeneği olmaksızın reklam destekli planı ya da standart planı seçmeleri durumunda daha fazla gelir elde edeceği. Geçen çeyrekte şirket, ABD'de reklam planından abone başına standart planlara göre daha fazla gelir elde ettiğini söyledi, bu da insanların temel planı seçmelerine izin vermenin gelirde bir darbe ile sonuçlandığını ima ediyor.

ABD pazarında mevcut fiyatlandırma "reklamlı standart" için 6.99$, "temel" hizmet için 9.99$ ve "standart" plan için 15.49$'dır. "Premium" hizmetin ücreti ise 19,99 dolar).

Hissede Outperform notunu koruyan ve bu hafta hedef fiyatını 450 dolardan 500 dolara yükselten Helfstein, Netflix'in devam eden televizyon yazarları grevinden de faydalanabileceğini söylüyor. Helfstein, diğer kanalların programlarında yaşanan gecikmelerin, daha uzun bir program teslim süresine ve grevden etkilenmeyen daha derin bir uluslararası içerik koleksiyonuna sahip olduğu için Netflix'e daha fazla izleyici çekebileceğini düşünüyor.

İlgili Haberler