Yayฤฑnlanan raporda, “รnde gelen havayollarฤฑnฤฑn gรผรงlรผ sipariลlerinin de gรถsterdiฤi gibi, TAV’ฤฑn รถnรผmรผzdeki birkaรง yฤฑl boyunca Tรผrkiye’de artan turizmden faydalanmaya devam edeceฤine inanฤฑyoruz. Antalya ve Almatฤฑ havalimanlarฤฑndaki terminal geniลletmesi, yakฤฑn-orta vadede daha fazla bรผyรผme potansiyelinin yanฤฑ sฤฑra marj iyileลtirme kapsamฤฑ da sunuyor.” ifadelerine yer verilerek “TAV’da AL tavsiyesi ve 320 TL hedef fiyatฤฑ ile yatฤฑrฤฑm tavsiyesi baลlatฤฑyoruz.” denildi.
Yolcu Trafiฤini Artฤฑracak Gรผรงlรผ Turizm Bรผyรผmesi โ Tรผrkiye ve Kazakistan’daki gรผรงlรผ turizmin etkisiyle trafik Yฤฑllฤฑk bรผyรผme hฤฑzฤฑnฤฑn 2023-26’ya gรถre yaklaลฤฑk %10 civarฤฑnda olmasฤฑnฤฑ bekliyoruz. Tรผrkiye’de kiลi baลฤฑna dรผลen seyahatlerin รถnรผmรผzdeki yirmi yฤฑlda รผรง kat artmasฤฑ bekleniyor (kaynak: Airbus, Sabre, IHS). Bu da uzun vadeli bรผyรผme fฤฑrsatlarฤฑ saฤlฤฑyor. Ayrฤฑca, รถnemli havayollarฤฑnฤฑn (Tรผrkiye’de Tรผrk Hava Yollarฤฑ ve Pegasus ve Kazakistan’da Air Astana) sipariลleri, TAV’ฤฑn havalimanlarฤฑnฤฑn รถnรผmรผzdeki birkaรง yฤฑl iรงinde gรผรงlรผ bir trafik artฤฑลฤฑna hazฤฑr olduฤunu gรถsteriyor.
Odak Noktasฤฑ ฤฐnorganik Bรผyรผmeye Devam Ediyor โ TAV, 2000 yฤฑlฤฑnda Tรผrkiye’de 1 Havalimanฤฑ ile baลlayan havalimanฤฑ portfรถyรผnรผ, ลu anda 8 รผlkeye yayฤฑlmฤฑล ve CEEMEA bรถlgesinde gรผรงlรผ bir etkiye sahip 15 havalimanฤฑna kadar รถnemli รถlรงรผde geniลletti. ลu anda Karadaฤ, Kuveyt vb. dahil olmak รผzere havalimanฤฑ trafiฤini 2,5 kat artฤฑrabilecek 2-3 yeni sรถzleลme arฤฑyor.
Almatฤฑ ve Antalya’da Olumlu Teklifler โ Yeni terminallerin aรงฤฑlmasฤฑyla (Antalya’daki perakende alanฤฑnฤฑn รผรงe katlanmasฤฑyla) hem Antalya hem de Almatฤฑ havalimanlarฤฑnda perakende gelirlerinde artฤฑล gรถrรผyoruz. Antalya Havalimanฤฑ’nda yolcu รผcretlerindeki artฤฑล ve Almatฤฑ Havalimanฤฑ’ndaki gelir karฤฑลฤฑmฤฑndaki deฤiลimin yakฤฑn vadede gelirleri ve marjlarฤฑ artฤฑrmasฤฑ muhtemel.
2025’ten itibaren gรผรงlรผ Serbest Nakit Akฤฑลฤฑ(SNA) Temettรผlerin Yeniden Baลlatฤฑlmasฤฑna yol aรงacaktฤฑr โ TAV’ฤฑn SNA’sฤฑnฤฑn, yatฤฑrฤฑm harcamalarฤฑ dรถngรผsรผnรผn tamamlanmasฤฑna yaklaลฤฑrken, 2024’te baลabaล noktasฤฑndan itibaren 2025 Mali Yฤฑlฤฑ’nda 300 milyon Euro’nun รผzerine รงฤฑkmasฤฑnฤฑ bekliyoruz. Bunun, ลirketin temettรผ politikasฤฑna (%50 รถdeme) devam etmesine ve 25/26 mali yฤฑlฤฑnda saฤlฤฑklฤฑ bir temettรผ getirisi beklemesine olanak saฤlayacaฤฤฑna inanฤฑyoruz.
Deฤerleme ve Riskler โ TAV’ฤฑ her bir varlฤฑฤฤฑnฤฑ ayrฤฑ ayrฤฑ deฤerleyerek SOTP yรถntemiyle deฤerliyoruz ve 320 TL/hisse TP’ye ulaลฤฑyoruz. FD/FAVรK’te TAV, 2520 Mali Yฤฑlฤฑ tahminlerimize gรถre ortalama emsal gruba gรถre %40’a varan indirimle iลlem yapฤฑyor. Bu indirimin, daha iyi bรผyรผme potansiyeli, havaalanlarฤฑnฤฑn geniลlemesi ve artan varlฤฑklarฤฑn sรผresi nedeniyle daralacaฤฤฑna inanฤฑyoruz. TP’mize yรถnelik temel riskler ลunlardฤฑr:
1) ฤฐmtiyaz sรผresinin sona ermesi;
2) Turizmde yavaลlama;
3) Makroekonomik koลullar ve artan enflasyon ve
4) Jeopolitik istikrarsฤฑzlฤฑk







