Citigroup ve Wells Fargo'nun karları geriledi

Citigroup ve Wells Fargo'nun karları geriledi

Citigroup'un net karı bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 27, Wells Fargo'nun ise yüzde 48 azaldı

A+A-

ABD'nin büyük bankalarından Citigroup ve Wells Fargo'nun bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği net kar geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş kaydetti.

ABD'li yatırım bankalarından Citigroup ve Wells Fargo, nisan-haziran dönemine ait bilançolarını açıkladı.

Citigroup'tan yapılan açıklamaya göre bankanın bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 azalışla 4,5 milyar dolara düştü. Şirket, geçen yılın ikinci çeyreğinde 6,2 milyar dolar net kar elde etmişti.

Kurumun hisse başına karı da bu yılın ikinci çeyreğinde 2,19 dolar olarak kaydedildi. Citigroup'un hisse başına karı geçen yılın aynı döneminde 2,85 dolar olmuştu.

Bankanın bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 19,7 milyar dolardan 19,6 milyar dolara çıktı. Citigroup, geçen yılın aynı döneminde gelirinin 17,8 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.

- Wells Fargo'nun karında yüzde 48'lik düşüş

Wall Street bankalarından Wells Fargo'nun net karı ise 2022’in ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, kurumun bu yılın ilk çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 48 azalarak 3,1 milyar dolara indi. Banka, 2021'in ikinci çeyreğinde 6 milyar dolar kar elde etmişti.

Kurumun hisse başına karı yılın ikinci çeyreğinde 0,74 dolara geriledi. Bankanın hisse başına karı, geçen yılın aynı döneminde 1,38 dolar seviyesindeydi.

Wells Fargo'nun 2022'nin ilk çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 azalışla 17 milyar dolar oldu. Banka, 2021'in aynı döneminde 20,3 milyar dolar gelir elde etmişti.

Etiketler : ,
İlgili Haberler