Citigroup: Wall Street'te konut inşaat sektörü hisseleri güçlü durabilir

Citigroup: Wall Street'te konut inşaat sektörü hisseleri güçlü durabilir

Citigroup, Wall Street'te bu hafta konut inşaat sektörü hisselerinden güçlü performans bekliyor.

A+A-

Citigroup analistleri, önümüzdeki 30 gün içinde konut inşaatı hisselerinden güçlü bir performans bekliyor ve bu süreçte konut inşaat sektörü hisselerinin performansları S&P 500 Endeksi'ni geride bırakacak.

Anthony Pettinari liderliğindeki Citi analistleri, tek günlük büyük düşüşlerin inşaatçılar için tarihsel olarak cazip giriş noktaları olduğunu söylüyorlar.

Analistlerin değerlendirmeleri şöyle:

"Küresel finansal krizden bu yana konut inşaatı hisselerinde %5'in üzerinde tek günlük düşüşlerin yalnızca 55 örneği görüldü.

Tek günlük düşüşlerin yaşandığı bu örneklerde, inşaatçılar sonraki 30 gün içinde genel piyasadan %58 daha iyi performans göstermiş ve tüm örneklerde ortalama net performans %4 olmuştur. Tek günlük büyük düşüşleri takip eden 90 gün boyunca, ev inşaatçıları genel piyasayı %69 oranında geride bırakmış ve ortalama net performans %16 olmuştur. Anlamlı bir düşüşü takip eden 180 gün boyunca ise ortalama %30 net performans ile %78 oranında daha iyi performans göstermişlerdir.

Son 20 yıla bakıldığında, 30 günlük, 90 günlük ve 180 günlük üstün performans modeli kabaca benzerdir" 

Dahası, inşaatçı fiyatlarının maddi defter değeri katsayılarının da cazip derecede düşük olduğunu belirtiyorlar.

Yılın ilk yarısındaki yükselişin ardından inşaatçı hisseleri, emlak sektöründeki tipik sonbahar yavaşlaması, on yılların en yüksek mortgage oranları ve makroekonomik baskılar nedeniyle duvara çarpıyor.

İlgili Haberler