Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de Netflix ve Tesla beklentisi

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de Netflix ve Tesla beklentisi

Netflix ve Tesla, bu hafta bilançolarını açıklayacak. Yatırımcılar, Netflix'in abone büyümesini ve Tesla'nın karlılığını yakından takip edecek. İki şirketin açaıklaması Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 endeksleri üzerinde etkili olacak.

A+A-

Netflix ve Tesla, önümüzdeki hafta Q3 kazançlarını açıklayacak. Yatırımcılar, Netflix'in abone büyümesini ve Tesla'nın karlılığını yakından takip edecek.

Enflasyonist kaygılar ve genel olarak artan hayat pahalılığı devam etse de analistler, JPMorgan Chase (JPM), Citigroup (C) ve Wells Fargo (WFC) gibi dünyanın en büyük bankalarından bazılarının güçlü üçüncü çeyrek bilançolarının beklenileninin üzeride iyi olduğunu belirtiyorlar.

Analistlere göre Fed, enflasyonu yüzde 2'lik hedefine doğru düşürmek için elinden geleni yapsa da, bunun hisse senedi piyasası üzerinde tüketici duyarlılığından daha büyük bir etkisi var. 2023'e girerken çok satıda resesyon tahmini vardı ancak geniş kapsamlı veriler ABD ekonomisinin dirençli kalmaya devam ettiğini ve istihdam artışının hala güçlü olmasıyla beklenenden daha iyi olan bir işgücü piyasasıyla birleşiyor.

Güçlü bankacılık bilançolarıyla Cuma günü Dow Jones Endüstriyel Ortalamasını 39,15 puan ya da %0,12 oranında mütevazı bir artışla 33.670,29 seviyesine yükseltti. Dow'daki kazançların başını, diğerlerinin yanı sıra, %1,5 yükselen JPMorgan Chase (JPM) ve kazançlarıyla %2,4 değer kazanan UnitedHealth (UNH) çekti. S&P 500 Endeksi 21,83 puan ya da %0,50 düşüşle 4.327,78 seviyesinden kapandı ancak endeks üst üste ikinci haftasını da kazançla kapattı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik 166,99 puan ya da %1,23 gerileyerek 13.407,23 seviyesinden kapandı.

Hisse senetleri üzerindeki Fed'in bundan sonra ne yapacağı konusunda endişeler devam ediyor. Birkaç hafta öncesine kadar Fed'in 4. çeyrekte bir noktada faiz indirimine başlayabileceğine dair bir inanç vardı, ancak bu artık muhtemelen masadan kalktı. 

İyi haber şu ki, 3. çeyrek bilanço dönemi geldi. Muhteşem yedi hisse senedi gibi ağır teknoloji vurucuları tüm piyasayı yükseltebilir. Apple, Amazon (AMZN), Google'ın ana şirketi Alphabet (GOOG , GOOGL), Meta Platforms (META), Microsoft, Nvidia (NVDA) ve Tesla (TSLA) gibi yapay zeka heyecanıyla muazzam kazançlar elde eden isimler muazzam bir şekilde geri çekildi ve şimdi daha cazip fiyatlı görünüyor. 

Kazanç serilerinin yeniden canlanıp canlanmayacağı önümüzdeki birkaç hafta içinde açıklayacakları kazanç sonuçlarına bağlı. Ancak uzun süre beklemek zorunda kalmayacaksınız. Çünkü bu hafta (16-20 Ekim 2023)  Tesla (TSLA) ve Netflix (NFLX) bilançoları açıklanacak

Tesla, önümüzdeki hafta için göz önünde bulundurulması gereken birkaç isimden biri.
Netflix (NFLX) - 18 Ekim Çarşamba günü kapanıştan sonra açıklanacak.

Wall Street, Netflix'in 8,54 milyar dolar gelirle hisse başına 3,49 dolar kazanmasını bekliyor. Bu rakam, 7,84 milyar dolar gelirle hisse başına 3,10 dolar kazanç elde edilen bir önceki çeyrekle karşılaştırılıyor.

Ne izlemeli?

Netflix hisseleri son üç ayda geri çekildi ve S&P 500 endeksindeki %2,7'lik düşüşe kıyasla neredeyse %20 düştü. Hisseler bugüne kadar %20 artış göstererek S&P 500 endeksindeki %13'lük yükselişi geride bırakmış olsa da, yatırımcılar şirketin geleceği konusunda eskisi kadar umutlu görünmüyor. Hisse senedi bir noktada yılbaşından bugüne kadar %60 yükselmişti. Netflix'in geri çekilmesi, yükselen faiz oranlarının ateşlediği büyük sermayeli teknoloji değerleme endişelerinin bir parçası oldu. Bu arada, kenarda bekleyen yatırımcılar bu son düşüşü bir satın alma fırsatı olarak görmek istiyor. Şu anda hisse başına yaklaşık 353 dolardan işlem gören Netflix, 460 dolarlık 12 aylık fiyat hedefine göre hala %30 getiri potansiyeline sahip. Şirketin, yönetimin 3. çeyrek gelir ve kâr beklentilerini artırmaya yardımcı olacak şifre paylaşımına yönelik baskısı, Netflix'in konsensüs fiyat hedefine ulaşmaya hazır olmasının birçok nedeninden biri.

UBS analisti John Hodulik, Netflix'in çeyrek boyunca 6,5 milyon ücretli abone eklemesini bekliyor. Bu rakam, 3,6 milyonluk önceki tahminlerden daha yüksek. Netflix ayrıca daha verimli çalışıyor ve reklam tabanlı planlar aracılığıyla mevcut 238 milyon küresel aboneden yararlanmaya çalışıyor. Dahası, şirket şu anda sürekli olarak pozitif serbest nakit akışı üretiyor ve bunun 2023'te 5 milyar dolara ulaşması planlanıyor. Bu, diğer temel gelişmelerin yanı sıra şirketin faaliyet marjında beklenen yüzde bir puanlık artıştan kaynaklanıyor. Sonuç olarak, şirketin büyüme girişimleri büyük temettüler ödüyor. Bu durum, önümüzdeki haftanın üç aylık sonuçları öncesinde Netflix hisselerine yatırım yapmaya devam etmek için ikna edici bir gerekçe oluşturuyor. 

Tesla (TSLA) - 18 Ekim Çarşamba günü kapanıştan sonra rapor verecek. 

Wall Street, Tesla'nın 24,16 milyar dolar gelirle hisse başına 74 sent kazanmasını bekliyor. Bu rakam, 21,96 milyar dolar gelirle hisse başına 1,05 dolar kazanç elde edilen bir önceki çeyrekle karşılaştırılıyor.

Ne izlenmeli?

Tesla (TSLA) hisseleri, büyük sermayeli teknoloji emsallerinin birçoğunda olduğu gibi, teknolojideki son gerilemenin ortasında ters yönde hareket etti. S&P 500 endeksindeki %2,6'lık düşüşe kıyasla hisseler son 30 günde %5'ten fazla değer kaybetti. Son düşüş, Tesla'nın bu ayın başlarında bazılarının olumsuz olarak nitelendirdiği teslimat verilerini bildirmesinin ardından analistlerin şirketin üçüncü çeyrek kazanç tahminlerini düşürmesiyle aynı zamana denk geliyor. Bazı tahminler, 2 Ekim teslimat raporu öncesinde, Temmuz sonunda 473.000'den 456.000'e düşürülmüştü. Bu arada şirket 435.059 araç teslim etti ve bu rakam bir önceki yıla göre %6 düşüş gösterdi. EV devi, teslimatları artırmak amacıyla 2023'ün büyük bir bölümünde araç fiyat savaşına girdi ve araç fiyatlarını yıldan yıla yaklaşık %25 oranında düşürdü. Şirket halen yıl için 1,8 milyon araçlık bir hacim öngörüyor. Bununla birlikte, üçüncü çeyrekte on dört yeni elektrikli araç modelinin piyasaya girmesiyle daha fazla rekabet ortaya çıkıyor. Bu arada Tesla, sürekli olarak para kazanan tek elektrikli araç üreticisi. Bu alanda şirketin çok az rakibi var. İşletmeye çok agresif bir şekilde yeniden yatırım yapmasına rağmen, Tesla'nın bilançosunda nispeten hiç borç olmadan hala büyük bir nakit birikimi var. Tüm bunlar güçlü serbest nakit akışı ile birleşiyor. Şirketin 23 milyar dolar nakdi ve sadece 900 milyon dolar düşük faizli borcu var. 

İlgili Haberler