Coinbase, SEC'yi mahkemeye verdi

Coinbase, SEC'yi mahkemeye verdi

ABD'nin en büyük kripto ticaret platformu Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile kozunu mahkemede paylaşacak

A+A-

ABD'nin en büyük kripto ticaret platformu olan Coinbase Global Inc., ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşanması muhtemel uzun süreli yasal mücadelede ilk adımı atarak SEC'i şirketin geçen yıl sunduğu kural koyma dilekçesine yanıt vermeye zorlamak için mahkemeye başvurdu. Şirket, SEC'in yanıt verme konusunda makul ya da hızlı davranmadığını iddia etti.

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, "Sadece aylardır beklemekle kalmadık, aynı zamanda SEC'in paralel olarak başlattığı bir yaptırım kampanyası da var" dedi. SEC temsilcisi ise konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti.

Öte yandan dava, SEC ve Coinbase arasındaki ilişkide zaten yaşanan gerilimi daha da tırmandırma riski taşıyor. Coinbase, SEC'i menkul kıymetler yasalarının kripto para birimlerine nasıl uygulandığını açıklayan düzenlemeler yazmaya ve halkın görüş bildirmesine izin vermek için resmi bir bildirim ve yorum sürecine girmeye çağırdı.

Coinbase, geçen ay SEC'e sunduğu bir dilekçe ile staking hizmetleri hakkındaki görüşlerine daha fazla açıklık getirilmesini talep etti. Ancak SEC, şirketin dilekçesine yanıt vermek yerine kısa süre sonra Coinbase'e bir Wells bildirimi sunarak, dava açmayı planladığını belirtti.

SEC ve Coinbase daha önce de karşı karşıya gelmişti. Coinbase CEO'su Brian Armstrong, SEC'i "gerçekten kabataslak davranışlarla" suçlamış ve ajansın kurallarına nasıl uyulacağının net olmadığını belirtmişti.

Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur
İlgili Haberler