Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan KKM ve ek vergi açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan KKM ve ek vergi açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz yıl sonuna kadar vergi artışının planda olmadığını dile getirirken, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin süreceğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; yıl sonuna kadar yeni bir vergi artışı olmayacağını söyledi. kur korumalı mevduatın (KKM) sona ermesinin ise şimdilik gündemde olmadığını belirten Yılmaz, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) ihracat finansmanı için 3 milyar, deprem finansmanı için 8,5 milyar dolar olmak üzere 11,5 milyar dolar geleceğini bildirdi.
KKM ile ilgili konuşan Yılmaz "Kur korumalı mevduat kurun aşırı istikrarsızlaştığı dönemde devreye girdi. Tabiatı itibarıyla geçici bir mekanizma. Bugün geldiğimiz noktada hemen vazgeçilecek bir mekanizma değil. Şu anda böyle bir gündemimiz yok. KKM'nin tamamını Merkez Bankası yönetecek. Bütünlük içerisinde süreç yönetilmiş olacak. KKM'nin amacı kur istikrarını korumak. Bütçedeki ön görülebilirliği de artırmış olacak. Bundan sonraki süreci Merkez Bankamız daha etkili bir şekilde yönetecektir" şeklinde konuştu.


İlgili Haberler