Delta varyantı yüzde 60 daha bulaşıcı

Delta varyantı yüzde 60 daha bulaşıcı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıklar ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Delta varyantının %60 daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu söyledi.

A+A-

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, geçtiğimiz günlerde Delta varyantının daha önceden var olan Alfa varyantına göre %60 daha bulaşıcı olduğunu söyledi. Aynı zamanda Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Başkan Yardımcısı olan Nevzat Yalçın, vatandaşların boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi semptomlarla karşılaştığında öldürücülüğü daha yüksek olan Delta varyantını akıllarına getirmeleri gerektiğini söyledi.  

2020 yılının sonunda ilk olarak İngiltere'de ortaya çıkan Alfa varyantı daha sonra da Brezilya ve Güney Afrika'da ortaya çıkan Gama ve Beta varyantları tanımlanmıştı. Yalçın'ın aktardığına göre daha yeni çıkan Delta varyantı hem geleneksel virüsle hem de Alfa varyantıyla kıyaslandığında %60 daha fazla bulaşıcı. Dahası henüz net bir oran verilemese de, varyantın ölüm oranı da daha yüksek.