Demir cevheri Çin'de hava koşulları nedeniyle düştü

Demir cevheri Çin'de hava koşulları nedeniyle düştü

Demir cevheri, Çin'de engelleme endişesi ve hava koşulları nedeniyle düştü.

A+A-

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli fiyatları, cansız güven ortamında yatırımcıların Çin'de sert hava koşullarının inşaat faaliyetlerini bozabileceği ve geçen haftaki fiyat artışının ardından hükümetin müdahale ihtimali nedeniyle düştü.

Analistler, Çin'de şiddertli hava koşullarının yanı sıra devlet planlama kurulunun demir cevheri fiyatlarını dizginlemek için başka bir uyarı yayınlamasından duyulan endişenin genel hissiyatı baltaladığını kaydetti.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, geçen ay demir cevheri stoklama ve spekülatif faaliyetler hakkında birkaç uyarı yayınladı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, geçen hafta yaklaşık %5'lik bir artışın ardından bugün sabah işlemlerini %1,43 düşüşle 896 yuan/tondan (130,02 dolar) tamamladı.

Singapur Borsası'nda, Mayıs vadeli demir cevheri, geçen hafta %5,1'lik bir artışın ardından bugün TSİ 06.36'da %3,45 düşüşle 121 dolar/tona geriledi.

DCE'de koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %2,68 ve %2,53 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri, %2,32 düşüşle 4.078 yuan/tona gerilerken, sıcak haddelenmiş rulo %2,05, filmaşin %2,98 ve paslanmaz çelik %0,34 düştü.

İlgili Haberler