Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı

Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Eşbaşkanı Demirtaş hakkında soruşturma başlattı

A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, dün Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz imzasıyla yapılan açıklamada, Demirtaş'ın yaptığı basın açıklamasının içeriğindeki beyanların suç unsuru içermesi nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Dünkü basın toplantısında Demirtaş, doğu ve güneydoğudaki güvenlik ortamının seçim yapılmasını giderek imkansız hale getirdiğini söyleyerek, "seçim yapılamaz" diye bir öngörüleri olmadığını ancak seçim için bölgedeki koşulların olgunlaşmasını istediklerini belirtti.

Açıklamaya göre Demirtaş hakkında, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyet Devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak, suç işlemeye alenen tahrik etmek, Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, anayasanın 83. maddesi uyarınca soruşturma izni verilmesi ve yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebi ile Adalet Bakanlığına fezleke gönderildiği kaydedildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.