Deniz Yatırım Kontrolmatik (KONTR) için hedef fiyatını açıkladı

Deniz Yatırım Kontrolmatik (KONTR) için hedef fiyatını açıkladı

Deniz Yatırım, KONTR-Kontrolmatik için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o rapor...

A+A-

Deniz Yatırım, KONTR-Kontrolmatik için hedef fiyatını 378 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Kontrolmatik Teknoloji 2023 yılında 3.966 milyon TL satış geliri, 318 milyon TL FAVÖK ve 431 milyon TL net kar açıkladı. Muhasebe değişikliği nedeniyle 2023 yılı finansallarında, parasal kazanç/kayıp kalemi altında 305 milyon TL’lik olumlu etki oluştu.

>>> Rönesans GYO'dan (RGYAS) borsa yatırımcısına 450 milyon TL'lik tokat


Şirket, finansal sonuçlarının ardından yayınladığı bilgilendirme notunda TMS 29 etkisi hariç finansal verilere yer verdi. Bu verilere göre Kontrolmatik, 4Ç23’te 1.469 milyon TL satış geliri ve 124 milyon TL net zarar açıkladı. Hatırlatmak gerekirse, Deniz Yatırım Strateji ve Araştırma Bölümü olarak, bu çeyrek özelinde, enflasyon muhasebesi uygulamasının yaratacağı muhtemel kafa karışıklığının önüne geçmek ve olabildiğince en sağlıklı şekilde finansallara yaklaşabilmek adına YP raporlama yapan şirketler dışındaki gruba yönelik herhangi bir tahmin paylaşımında bulunmamıştık. Enflasyon muhasebesi etkisi göz ardı edilen sonuçlarda satış geliri güçlü artarken, geçen senenin aksine net zarar kaydedildi.

>>> Hisseleri 5, 10, 20 katına çıkartacak "bedelsiz" kararı alan 25 BIST şirketi


Enflasyon muhasebesi etkilerini içeren 2023 yılı finansallarında, FAVÖK ve net kar azalış gösterdi. Sonuçların hisse performansı üzerinde sınırlı olumsuz bir etki yaratacağı düşüncesindeyiz.

■ Şirket’in paylaştığı bilgilendirme notunda TMS 29 etkisi hariç rakamlara da yer verdiği için değerlendirme kısmını 2 ayrı raporlama sistemine göre inceleyeceğiz.

■ Finansallara geçmeden önce, Türkiye ve Orta Doğu bölgesinden mevcutta alınan siparişlerle 2024 yılı için güçlü bir sipariş birikimi oluşturulduğu, özellikle Dünya Bankası, KfW, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası gibi kuruluşlar tarafından desteklenen Avrupa, Amerika ve Afrika bölgelerinde takip edilen projelerin önümüzdeki dönemde sonuçlanmasıyla beraber sipariş birikim tutarında önemli bir artış beklentisi bulunduğu belirtildi.

TMS 29 dahil verilere göre:

■ Şirket’in satış geliri 2023 yılında %21 artarak 3.966 milyon TL olarak gerçekleşti. 2023 yılında FAVÖK %47 azalışla 318 milyon TL seviyesine gerilerken, FAVÖK marjı 10,4 puan azalışla %8,0 seviyesinde gerçekleşti.

■ Şirket, 2023 yılında yıllık bazda %34 azalışla 431 milyon TL net kar açıkladı. Operasyonel kardaki azalışa ek olarak net finansman giderindeki artış net kardaki azalışta etkili oldu.

■ Şirket, 2023 yılında 534 milyon TL seviyesinde esas faaliyetlerden net diğer gelir (2022: 260 milyon TL net gelir), 537 milyon TL seviyesinde net finansman gideri (2022: 371 milyon TL net finansman gideri) ve 45 milyon TL vergi geliri (2022: 59 milyon TL vergi geliri) kaydetti. Ayrıca, muhasebe değişikliği nedeniyle parasal kazanç/kayıp kalemi altında 305 milyon TL’lik olumlu etki oluştu.

Borsada yabancıların en çok aldığı hisseler

Borsada yabancıların en çok aldığı hisseler

İş Yatırım, Borsa İstanbul'da yabancıların en çok alım&satım yaptığı hisseleri açıkladı

Altınay Savunma ALNTY halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Altınay Savunma ALNTY halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Altınay Savunma ALNTY hisseleri kaç TL'den halka arz edilecek, talep toplama tarihleri ne, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek

Koç Metalurji KOCMT halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Koç Metalurji KOCMT halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

Koç Metalurj KOCMT halka arzı ne zaman yapılacak, talep toplama tarihleri ne, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek

İlgili Haberler