Frankfurt borsasฤฑnda iลlem gรถren Deutsche Bank hisseleri, dรผn sabah saatlerinde yaklaลฤฑk yรผzde 6 deฤer kaybederek tarihi dรผลรผk seviyesi olan 10,63 avrodan iลlem gรถrmรผลtรผ. Bugรผn de kayฤฑplara devam eden banka hisseleri saat 11.18 itibarฤฑyla 10,53 avrodan iลlem gรถrerek, 1992 yฤฑlฤฑndan bu yana kaydedilen en kรถtรผ performansฤฑnฤฑ sergiledi.
Analistler, banka hisselerindeki dรผลรผลte ABD makamlarฤฑyla olan hukuki sorunlarฤฑn ve sermaye sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑnฤฑn etkili olduฤunu belirtiyor.
รte yandan, Alman Focus dergisi, Almanya hรผkumetinin ABD makamlarฤฑyla sorun yaลayan bankaya herhangi bir devlet yardฤฑmฤฑ yapmayacaฤฤฑnฤฑ รถne sรผrdรผ.
Ayrฤฑca bankadan yapฤฑlan aรงฤฑklamada da ABD ile sorunlarda Alman hรผkumetinden yardฤฑm talep edilmediฤi ve kamu kurtarmasฤฑnฤฑn aranmayacaฤฤฑ kaydedildi.
Deutsche Bank’tan geรงen hafta yapฤฑlan aรงฤฑklamada ise ABD Adalet Bakanlฤฑฤฤฑ ile 2005-2007 yฤฑllarฤฑnda gerรงekleลtirilen konut kredisine (mortgage) dayalฤฑ menkul kฤฑymetler (RMBS) faaliyetleri konusunda mรผzakere edildiฤi bildirilmiลti.
Banka, sorunlu kredilerden dolayฤฑ ABD hรผkรผmetinin talep ettiฤi 14 milyar dolarlฤฑk uzlaลma bedelini รถdemeyeceฤini aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.







