Devlet Bahçeli, tribünler yüzünden istifa etti

Devlet Bahçeli, tribünler yüzünden istifa etti

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının dün ve bugünkü maçlarda hükümet protestoları yüzünden Devlet Bahçeli BJK'dan istifa etti.

A+A-

Futbol maçlarında taraftarların deprem sonrasında daha da artan hükümet protestoları büyüyor. Dün, Fenerbahçe Konyaspor maçında, yayıncı kuruluşun sesi kısmasına neden olan taraftar protestolarının bir benzeri Beşiktaş Antalyaspor maçında yaşandı.

Siyah beyazlı tribünler Dolmabahçe’de Antalyasporlu deplasman tribününün de katılımıyla ‘hükümet istifa' sloganları attı. 

Tribünlerde gittikçe artan protestolar nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifa ederken, Kayserispor yönetimi de siyasi bir söylemle benzeri görülmemiş bir açıklama yayınladı

Bugün İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçının ardından ilk tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yaşanan protestolar nedeniyle Beşiktaş JK üyeliğinden istifa ettiği belirtildi.

Protestolar ile ilgili en çarpıcı gelişme Kayserispor cephesinde yaşandı. Kayserispor Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sıklıkla kullandığı "zillet ittifakı" sözcüğünü aynen alıntılayarak, yaşananları "trübünlere (NOT: açıklamada yazıldığı gibi) hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete de karşı olduğunu ve bunu da kınadığını..." açıkladı

Sosyal medyada tepki

Kayserispor yönetiminin, istifa isteyen taraftarlara karşı gösterdiği tavır sosyal medyada tepkilere neden oldu. Özellikle Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarlar Kayserispor Kulübü’nün paylaşımının altına binlerce mesaj göndererek ‘kimsenin konuşma hakkını elinden alamayacaksınız’ yazdı.

Kayserispor Başkanı AKP'den aday olmuştu

Kayserispor'da 17 Aralık 2022'de yapılan seçim ile göreve gelen yönetim kurulunda Ali Çamlı yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

Yönetim Kurulu şu isimlerde oluşuyor

  1. Başkan: Ali Çamlı
  2. Asbaşkan: Tufan Koç
  3. Başkan Vekili: Nurettin Açıkalın
  4. Başkan Yardımcısı: Erol Çetin
  5. Genel Sekreter: Hüseyin Beyhan
  6. Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Sorumlusu: Yücel Şahin
  7. Dış İlişkiler Sorumlusu: Veysel Serdar
  8. Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Sorumlusu: Etem Mezgitli
  9. Başkan Yardımcısı ve Tesis Sorumlusu: İlyas Yıldırım
  10. Altyapı Sorumlusu: Yusuf Hakan Özdemir
  11. Basın Sözcüsü: Batuhan Samet Koç

Başkan Ali Çamlı, Kayseri'de bilinen bir imam. Hunat Camii eski imamı Ali Çamlı, emekli olduktan ticarete başlamış sonra siyasete girme denemesinde de bulunmuştu. Kayseri'den AKP milletvekili aday adayı da olan Çamlı son olarak Kayserispor başkanlığına aday olmuş ve Aralık 2022'de yapılan genel kurulun ardından seçilen yeni yönetimde başkan seçilmişti.

 

mh.jpegkay.jpeg

İlgili Haberler