Disney abonelik hedeflerini tutturamadı, hisseleri eridi

Disney abonelik hedeflerini tutturamadı, hisseleri eridi

Walt Disney'in amiral gemisi video akışı hizmeti Disney Plus'taki abonelik artışı, dördüncü çeyrekte yavaşlayarak Wall Street'i hayal kırıklığına uğrattı. Video hizmeti abonelikleri hedeflerin gerisinde kaldığı için hisseler düşmeye başladı.

A+A-

Sözcü'nün haberine göre toplam Disney Plus abonelikleri, bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak bu çeyrekte 118 milyona yükseldi; ancak bu artış platformun belirlediği 119.6 milyonluk hedefin altında kaldı.

Netflix ile rekabet

CEO Bob Chapek, yayın hizmetinde güçlü bir büyüme elde etmenin, Netflix ile rekabet etmeye çalışırken birinci öncelikleri olduğunu söyledi.

Yaşadıkları olumsuzluklara rağmen Chapek gelecekten umutlu. CEO, Disney’in 2024 yılına kadar video akışı hizmeti için 260 milyona kadar küresel aboneyi güvence altına alma hedefine ulaşacağından emin olduğunu söyledi.

Orijinal içerik miktarında bir yavaşlama

Forrester Research araştırma direktörü Mike Proulx ise, Disney Plus’ın bu çeyrekte rakip hizmetlerin baskısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Proulx, bir diğer sorun olarak pandemiyi gösterdi: “Diğer etken de Covid kaynaklı üretim sorunları. Çıkarabilecekleri orijinal içerik miktarında bir yavaşlama oldu.”

Covid-19’dan zarar gördü

Disney işletmelerinin çoğu ve film-TV çalışmaları Covid-19’dan zarar gördü. Pandemi döneminde kapanan bu operasyonların büyük bir kısmı, kısmen yeniden açıldığında, şirket dördüncü çeyreğinde kâra döndü. Ayrıca süper kahraman filmi Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi de dördüncü çeyrekte yardımcı oldu.

İlgili Haberler