Disney Plus Netflix gibi şifre paylaşımını yasaklıyor

Disney Plus Netflix gibi şifre paylaşımını yasaklıyor

The Walt Disney, streaming platformu Disney Plus için yeni bir karar aldı ve Netflix gibi şifre paylaşımını engellemek için adım atıyor. Kritik tarih ise Haziran.

A+A-

Disney CEO'su Bob Iger bu hafta başında CNBC'ye verdiği bir röportajda Disney'in Haziran ayından itibaren Disney+ şifre paylaşımını engellemeye başlayacağını söyledi. Iger, Disney'in yayın işini bir büyüme işine dönüştürmesi gerektiğini ve bunu yapmanın bir yolunun da şifrelerini paylaşan haneleri kendi hesaplarına kaydolmaya zorlamak olduğunu söyledi.

Iger, "Haziran ayında şifre paylaşımına yönelik ilk gerçek girişimimizi başlatacağız" dedi ve ekledi: "Sadece birkaç ülke ve birkaç pazarda, ancak daha sonra Eylül ayında bu yeni düzenleme önemli ölçüde büyüyecek."

Iger şifre paylaşımı kısıtlamasının nerede başlayacağını açıklamadı, ancak Eylül ayı geldiğinde büyük ölçüde dünya çapında olacak gibi görünüyor.

Disney+'ın rakibi Netflix, 2023 yılında çok haneli şifre paylaşımına son verdi ve bu durum şirket için önemli bir gelir kaynağı oldu. Netflix, şifre paylaşımını engelledikten sonra 2023'ün 3. çeyreğinde 8,8 milyon yeni abone kazanarak güçlü bir abone büyümesi kaydetti.

Iger, Netflix'in yaptıklarına hayran olduğunu söyledi ve şirketi "yayıncılıkta altın standart" olarak nitelendirdi.

Disney+ 2019'da faaliyete geçti ve o zamandan bu yana Netflix'ten sonra abone sayısı bakımından dünyada en büyük iki numaralı yayın hizmeti haline geldi. Iger'in Disney 2022'ye dönmesinden önce, Disney abone büyümesine odaklandığı için Disney+ para kaybediyordu. Disney+, Iger'in liderliğinde 2024'ün dördüncü mali çeyreğinde ilk kârlı çeyreğini görecek.

Disney'in yayın hizmetinin dünya çapında 110 milyondan fazla abonesi var ve müşteri etkileşimini artırmak için Hulu içeriklerini Disney+'a entegre ediyor.

Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

Yüzde 60'tan fazla prim yapacak iki çimento hissesi

Yüzde 60'tan fazla prim yapacak iki çimento hissesi

Ziraat Yatırım iki çimento hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

THYAO hiseleri için hedef fiyat ve tavsiyeler değişti

THYAO hiseleri için hedef fiyat ve tavsiyeler değişti

Üç aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı

İlgili Haberler