Diyarbakır'da 4 bölge 'askeri bölge'

Diyarbakır'da 4 bölge 'askeri bölge'

Diyarbakır Valiliği, Dicle, Lice, Kulp ve Silvan'ı geçici askeri güvenlik bölgesi ilan etti

A+A-

Diyarbakır Valiliği, Dicle, Lice, Kulp ve Silvan bölgelerini 1 Mart 2016 tarihine kadar "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan ederek, bu alanlara vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişlerinin yasaklandığını bildirdi.

Valilik web sitesinde yer alan duyuruda, Bakanlar Kurulu'nun 21.08.2015 tarihli kararı ve 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu gereğince Diyarbakır'daki Dicle, Lice, Kulp ve Silvan bölgelerinin 01 Eylül 2015 – 01 Mart 2016 tarihleri arasında "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bu bölgelerde toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesine ve bölücü terör örgütünün arazide üstlenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla aşağıda belirtilen bölgeler geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup belirtilen alanlara vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklanmıştır" denildi.

Bölgede çatışmaların artmasıyla daha önce de 100'den fazla yer geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmişti.

Güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin son dönemde hızlanması ve son üç günde 31 asker ve polisin PKK tarafından öldürülmesinin ardından dün gece çok sayıda ilde HDP binalarına saldırılar oldu. Öte yandan, yayın politikası hükümet tarafından uzun süredir eleştirilen Doğan Grubu'na ait Hürriyet gazetesinin İstanbul Bağcılar'daki binasına son üç gün içerisinde ikinci kez taşlar ve sopalarla saldırıldı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.