Dizel araçlar Londra'yı terk ediyor, İngiltere'nin kuzeyine kaçıyor

Dizel araçlar Londra'yı terk ediyor, İngiltere'nin kuzeyine kaçıyor

Dizel araçlar, şehirdeki emisyonlara yönelik bir baskının ardından Londra'dan İngiltere'nin kuzeyine ve İskoçya'ya taşınıyor.

A+A-

İngiltere'nin en büyük otomobil satıcılarından Vertu Motors, şirketin CEO'su Robert Forrester'a göre Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'ın ultra düşük emisyon bölgesini genişletmesine dizel araçları başkent dışındaki bölgelere kaydırarak yanıt veriyor.

İkinci el araçların listelendiği bir site olan Auto Trader'ın verilerine göre, genişletilmiş ULEZ (Ultra Düşük Emisyon Bölgesi), harçlardan muaf olma şansını kaçıran dizel otomobillerin değerini de vuruyor. Londra'nın hava kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan yeni sistem kapsamında, 2015 yılından önce tescil edilmiş dizel otomobillerin çoğu da dahil olmak üzere, araçları emisyon standartlarını karşılamayan sürücüler, sadece garaj yolundan çıkmak için günlük 12,50 £ (15,18 $) ücret ödemek zorunda.

Forrester, dizel araçların Birleşik Krallık'ın başka yerlerinde de popüler olmaya devam ettiğini, çünkü daha uzun mesafelerde daha ucuza çalıştıklarını ve ULEZ tarzı kısıtlamalar olmadığını söyledi.

Markaları arasında Bristol Street Motors'un da bulunduğu Vertu'nun CEO'su "Arabaları güneyden kuzeye taşıyoruz" dedi ve ekledi: "Normalde diğer yöne giderek para kazanırsınız çünkü İngiltere'nin güneydoğusundaki arabalar için İskoçya'dakilerden daha fazla para kazanabilirsiniz. Dolayısıyla daha fazla para istiyorsanız arabaları güneye gönderme eğilimindeyiz, ancak şu anda kesinlikle güneyden kuzeye doğru bir araba kayması olması gerekiyor, çünkü kim İngiltere'nin güneyinde bir araba ister ki?"

Protesto edilmişti

Ağustos ayının sonunda yürürlüğe giren ULEZ düzenlemesi tepkilere yol açmıştı. İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı girişinde bir araya gelen vatandaşlar, emisyon standartlarına uygun olmayan araçlara günlük ödeme yapma zorunluluğu getiren ULEZ uygulamasını protesto etti.

Eylemciler, tüm Londra il sınırlarında trafiğe çıkan ve emisyon standartlarına uymayan araçlara 12,50 sterlin (yaklaşık 430 lira) ödeme zorunluluğunu protesto etti.

İlgili Haberler