Doğan Holding, Aytemiz hisselerinin tamamını Rus şirkete sattı

Doğan Holding, Aytemiz hisselerinin tamamını Rus şirkete sattı

Rusya'nın önde gelen petro-kimya şirketlerinden biri olan Tatneft , Doğan Holding'in de yüzde 50'sine sahip olduğu Aytemiz Akaryakıt'ı satın aldı. Doğan Holding, KAP'a bildirdiği açıklamada Aytemiz Akaryakıt hisselerinin tamamını sattığını duyurdu

A+A-

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Aytemiz Akaryakıt hisselerinde satış yapılmasına ilişkin Yönetim Kurulu kararı açıklandı. 

Açıklamada Aytemiz Akaryakıt’ın 800.000.000 Türk Lirası ödenmiş sermayesinde şirketin sahip olduğu % 50 oranındaki, toplam 400.000.000 Türk Lirası itibari değerde 400.000.000 adet payın tamamının Tatneft'e yapılan pazarlıklar neticesinde toplamda 160.000.000 USD bedel ve ‘Pay Devir Sözleşmesi’ üzerinde mutabık kalınan diğer koşullar ile satılmasına karar verildiği kaydedildi.

Tatneft 2021'de Türkiye pazarına girdi

Aytemiz Akaryakıt A.Ş'yi satın alan Rus Tatneft Türkiye'de pazarına ilk kez 2021'de girdi. GEBKİM’de kurulacak tesis için 24 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un başkanlığında ön protokol anlaşması imzalandı. Bu anlaşmanın imzalanmasının ardından Tatneft, 2022 Mayıs'ın da GEBKİM’e yatırım ziyaretinde bulundu. Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM ile Rusya’nın en büyük Petro-kimya üreticilerinden biri olarak gösterilen Tatneft arasında maleik anhidrit projesi için beklenen yatırım bu anlaşmaların ardından başladı.

Son olarak Tatneft Aytemiz Akaryakıt hisselerine talip oldu ve görüşmeler sonucunda Doğan Holding'in de yüzde 50'sine sahip olduğu Aytemiz Akaryakıt'ı satın aldı.

Türkiye'de 77 ilde 570 akaryakıt istasyonu bulunan Aytemiz Akaryakıt ile bu satış sürecinin tamamlanmasının ardından Tatneft kendi petrolünü satacak.  

İlgili Haberler