Dolar 3.50'yi aşarak tarihi zirveye yükseldi

Dolar 3.50'yi aşarak tarihi zirveye yükseldi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Anayasa değişikliği teklifini haftaya Meclis'e sunacaklarını belirtmesinin ardından kur yükselişini sürdürerek yeni rekor kırdı.

A+A-

Dolar/TL 3.5006 seviyesini, euro/TL ise 3.7186 seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Gelişen ülke para birimleri üzerinde baskı yaratan mevcut riskler hala devam ederken, Dolar ve euro'da tansiyon yeniden yükseldi.Türk Lirası bugün diğer gelişen ülke para birimleri arasında en çok değer kaybeden paralardan biri oldu. Dolar endeksinde sakin bir seyir olmasına rağmen, dolar kuru bir süredir kırmakta zorlandığı 3.44 seviyesini öğlene doğru geçti ve 3.5006 seviyelerini test etti. Euro/TL kuru da 3.7186 ile rekorunu tazeledi.

Kur, Başbakan Yıldırım'ın Anayasa değişikliği teklifini haftaya Meclis'e sunacaklarını belirtmesinin ardından şimdiye kadarki en yüksek seviye olan 3.5006'yı görerek rekor kırdı. 

Dün akşam saatlerinde OPEC kararı ile yönünü yukarı çeviren dolar/TL, 3.4395'e kadar yükseldikten sonra günü 3.43 civarında tamamlamıştı.

EURODAN TARİHİ REKOR

Euro/TL 3,63 seviyelerinden yükselişe geçerek 3,7186 seviyesini görerek rekor kırdı. Kur, saat 17.34 itibari ile 3.7120 seviyesinden işlem gördü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.