Dolar güne nasıl başladı - 1 Eylül 2021

Dolar güne nasıl başladı - 1 Eylül 2021

Dolar/TL bugüne 8.31-32 bandında başladı

A+A-

Dün, üç haftadır sürdürdüğü kademeli düşüş ile yeniden 8.30'un altına gören Dolar/TL bugüne 8.31-32 bandında başladı. Bugün GSYH verileri, TCMB yatırımcı toplantısı izlenecek. 

Dolar/TL ABD Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarını azaltmak için net bir tarih vermemesinin ardından dolardaki kayıplara paralel olarak 8.3'e gerileyerek Mayıs'tan beri en düşük seviyelere yaklaştı.

Piyasalarda bugün ikinci çeyrek gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri ve Merkez Bankası'nın (TCMB) düzenleyeceği yatırımcı toplantısı izlenecek.

Dolar/TL'de dün görülen en düşük seviye 8.2975 olurken 8.2865 seviyesinin aşağı kırılması durumunda kur 11 Mayıs'tan beri en düşük seviyeyi görecek. İşlemciler bu seviyelerden lokal talep gelip gelmeyeceğini de yakından takip ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağı konusunda sinyal bekleyen yatırımcılar Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanmış durumdalar. Fed adımları izlenirken küresel piyasalarda dolar diğer büyük para birimleri karşısında üç haftalık dip seviyesi yakınlarında işlem gördü.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen Cuma Jackson Hole sempozyumundaki konuşmasında merkez bankasının varlık alımlarını bu yıl azaltmaya başlayabileceğini ifade etmiş ancak faizleri artırma konusunda acelesinin olmadığını belirtmişti. Bu açıklamalar dolarda değer kaybına gelişmekte olan para birimlerinde ise belirgin değerlenmelere neden olmuştu.

İlgili Haberler