Türk Lirası dolar karşısında,referandumdan “evet” sonucunun çıkması ile yükselmeye başladı. Sonuçların netleşmeye başlaması ile birlikte Türk Lirası dolar karşısında yüzde 2.4 sıçrayarak 3.6188 seviyesine kadar değer kazandı ve 3 Ocak’tan bu yana en sert yükselişini gerçekleştirdi.
Dolar/TL geçen haftayı 3.7092 seviyesinden kapanmıştı. Kur TSİ 00:30’da 3.6360 seviyesinde işlem gördü.
Bluebay Asset Management kıdemli gelişen piyasa stratejisti Tim Ash, “Türk piyasalarının ilk reaksyon olarak ralli yapmasını, ardından bu sonucun siyaset, ekonomi politikası ve ayrıca aralarında ABD ve AB’nin olduğu kilit müttefiklerle ilişkilerle de ne anlama geldiğini anlamaya çalışmasını bekliyorum” dedi.
Rabobank’tan Piotr Matys, “Referandum sonucu Türkiye siyasetinde belirsizliği ortadan kaldırdı,” dedi. Matys, Türk Lirası’nın dolar karşısında 3.5561 ve ardından bir sonraki potansiyel kısa vadeli hedef oalrka 3.40 seviyesine düşmesini bekliyor.
Nomura’dan İnan Demir,Türk Lirası’daki ferahlama rallisi ve getiri eğrisinde dikleşme baskısı beklediğini, ancak yükselişin boyutunun erken seçim ya da kabine değişikliği olasılığına, parasal gevşemenin zamanlamasına ve Türkiye’nin Batılı müttefikleri ile ilişkisine bağlı olduğunu kaydetti. (Bloomberg)







