Dolar yeniden yükselişe geçti

Dolar yeniden yükselişe geçti

Geçen hafta 2.20'nin altına gerileyen ancak Japonya'dan gelen açıklamalar nedeniyle bu seviyede tutunamayan dolar bu hafta yeniden yükselmeye başladı

A+A-

Geçen hafta 2.20'nin altına gerileyen ancak Japonya'dan gelen açıklamalar nedeniyle bu seviyede tutunamayan dolar bu hafta yeniden yükselmeye başladı. Geçtiğimiz hafta cuma günü Japonya Merkez Bankası’nın 703 milyar dolarlık parasal genişlemeye gideceğini duyurmasının ardından dolar diğer para birimlerine karşı değer kazanmaya başlamış ve Amerikan SP500 endeksi 24 puan artarak 2,018 seviyesine kadar yükselmişti.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Nationala Australia Bank yöneticisi Ray Attrill, Japonya Merkez Bankası’nın zamanlamasının eşsiz olduğunu ve bütün paritelerin seyrini değiştirdiğini vurguladı.

Başta yen olmak üzere dünya para birimlerine karşı değer kazanan dolarda yükselme bugün de devam ediyor. Cuma günü 2,22 ile kapanan dolar/TL paritesi bugün olumsuz gelen enflasyon verisiyle yükselmeye devam etti ve 2,2362 seviyesine ulaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.