Domates fiyat endeksi Mart ayฤฑnda geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 191,76 artฤฑล gรถsterdi. Bu artฤฑล, son yedi yฤฑlฤฑn Mart aylarฤฑ iรงinde aรงฤฑk ara, yรผkseliล rekoru oldu.
Antalya Ticaret Borsasฤฑ, Mart ayฤฑ Hal Endekslerini aรงฤฑkladฤฑ. Mart ayฤฑnda miktar endeksleri domateste 51, sebzede 64 ve meyvede 82 olarak gerรงekleลti. Fiyat endeksleri ise domateste 888, sebzede 914 ve meyvede 563 oldu. Mart ayฤฑ endeksleri miktarda bir รถnceki aya gรถre (aylฤฑk) domateste % 14.99, sebzede % 16.70 ve meyvede ise % 2.27 arttฤฑ.
Miktar endeksleri geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre (yฤฑllฤฑk) ise domateste % -20.46 ve sebzede % -8.95 azalฤฑล, meyvede ise % 32.98 artฤฑล gรถsterdi.
Mart ayฤฑnda miktar endeksleri domateste aylฤฑk son 7 yฤฑlฤฑn en dรผลรผk artฤฑลฤฑnฤฑ gรถsterirken yฤฑllฤฑkta ortalama bir azalฤฑล gรถsterdi. Sebzede ise aylฤฑk deฤiลimde 2019 yฤฑlฤฑ hariรง en dรผลรผk artฤฑลฤฑ gรถstermiล, yฤฑllฤฑkta ise ortalama bir azalฤฑล gรถrรผldรผ.
Meyve iลlem miktarฤฑ endeksinde ise aylฤฑk deฤiลim, ortalama bir artฤฑล gรถsterirken yฤฑllฤฑk deฤiลim, 2020 yฤฑlฤฑndan sonraki en yรผksek artฤฑล oldu.
-Fiyat Endeksleri-
Fiyat endekslerinde ise domates, geรงen yฤฑlฤฑn Mart ayฤฑna gรถre (yฤฑllฤฑk) % 191,76’lฤฑk artฤฑล gรถsterdi. Bu artฤฑล, son yedi yฤฑlฤฑn Mart ayฤฑ, aรงฤฑk ara, yรผkseliล rekoru oldu. Mart ayฤฑ itibariyle yฤฑllฤฑk gerรงekleลmelerde sebze miktar endeksindeki %-8,95’lik azalฤฑลa karลฤฑlฤฑk fiyat endeksi %143,14 artฤฑล gรถsterdi. Bu artฤฑล, son yedi yฤฑlฤฑn en yรผksek Mart ayฤฑ artฤฑลฤฑ oldu. Meyve miktar endeksindeki yฤฑllฤฑk %32,98’lik artฤฑลa karลฤฑlฤฑk fiyat endeksi %26,91’lik artฤฑล gรถsterdi.
Bir รถnceki aya gรถre (aylฤฑk) domates iลlem miktar endeksi, Mart ayฤฑnda % 14.99 artฤฑล gรถsterirken iลlem fiyatฤฑ endeksi ise aylฤฑk % 33.01’lik artฤฑล gรถsterdi. Son dรถrt yฤฑlฤฑn Mart aylarฤฑ endekslerinde ortalama deฤiลimler yaลandฤฑ. Bir รถnceki aya gรถre (aylฤฑk) sebze iลlem miktar endeksi, Mart ayฤฑnda % 16.70 artฤฑล gรถsterirken iลlem fiyat endeksi aylฤฑk %10.87’lik artฤฑล gรถsterdi.







