"Döviz bazlı asgari ücret yaklaşımını doğru bulmuyoruz"

"Döviz bazlı asgari ücret yaklaşımını doğru bulmuyoruz"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz yaptığı son açıklamada "Döviz bazlı asgari ücret yaklaşımını doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

A+A-

Asgari ücret zammının yabancı para cinsi üzerinden belirlenmesi tartışmalarının TL’ye olan güveni olumsuz yönde etkileyeceğini kaydeden İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “Çalışanlarımızı, beşeri sermayemizi korumak önceliklerimiz arasında her zaman ilk sırada yer alıyor. Ancak döviz bazlı asgari ücret yaklaşımını da doğru bulmuyoruz.” dedi. 
 
Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Son dönemlerde asgari ücretteki zammın yabancı para cinsinde yapılması tartışmaları ile ilgili olarak İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücrete zammının yabancı para cinsi üzerinden yapılması tartışmalarının TL’ye olan güveni olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden Ahmet Öksüz, “Çalışanlarımızı, beşeri sermayemizi korumak önceliklerimiz arasında her zaman ilk sırada yer alıyor. Emeklerinin karşılığını almaları, geçim standartlarını yükseltmeleri bizler için çok önemli. Ancak döviz bazlı asgari ücret yaklaşımını da doğru bulmuyoruz. Nihayetinde bu kararın hem çalışanları hem de iş verenleri mutlu edecek şekilde alınması büyük önem taşıyor.” dedi. Tekstil sektörü olarak hazırgiyim sektörü de dahil olmak üzere 1,2 milyon kişiye doğrudan istihdam sağladıklarının altını çizen Ahmet Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “İmalat sanayiinin en fazla istihdam sağlayan sektörleriyiz. Tekstil sektörümüzün üretim maliyetlerini en çok etkileyen hususların başında ise asgari ücret artışı geliyor.  Çalışanın işveren maliyeti şu an için Asya, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri gibi rekabet ettiğimiz ülkelerin çok üzerinde kalıyor. Maalesef, bu etkenleri küresel müşterilerimize de yansıtamıyoruz. Çünkü küresel ölçekte bir talep daralması söz konusu. Atılacak tüm adımlarda tüm kesimlerin dinlenerek, planlama dahilinde ilerlenmesinin çok daha yararlı olacağına inanıyoruz. Bu çerçevede asgari ücret artışının elbette ki TL bazında ve enflasyon verileri doğrultusunda güncellenmesini bekliyoruz.”


İlgili Haberler