CBI: İngiltere resesyondan kurtulsa da ekonomisinde derin çatlaklar var

CBI: İngiltere resesyondan kurtulsa da ekonomisinde derin çatlaklar var

Britanya Sanayi Konfederasyonu (CBI) tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere bu yıl bir resesyona girmekten kaçınabilse de kökleri derinde olan problemler devam edecek.

A+A-

Britanya Sanayi Konfederasyonu (CBI), ekonominin bu yıl bir resesyona girmekten kaçınabilecek gibi göründüğünü, ancak zayıf işletme yatırımları gibi kökleri derinde olan sorunların devam edeceğini öngördü. 

Ekonomi için 2023 yılı beklentisini yüzde 0,4 daralmadan yüzde 0,4 büyümeye revize eden CBI, 2024 yılı için büyüme tahminini de yüzde 1,6'dan yüzde 1,8'e çıkardı. 

CBI, tahminlerini revize etmesine neden olarak düşen enerji fiyatlarını, tedarik zincirlerindeki sıkıntıların hafiflemesini gösterdi. 

Baş ekonomist Alpesh Paleja yaptığı değerlendirmede, "Cesaret verici işaretler olsa da, bu yılın işletmeler ve hane halkları için zorlu bir yıl olacağı gerçeğinden kaçınamayız" değerlendirmesini yaptı ve BoE'nin faizi Ağustos ayına kadar yüzde 4,50'den yüzde 5 seviyesine yükseltmesi olasılığına dikkat çekti.

Paleja, "İşletme yatırımları ve ticaret yoğunluğu gibi uzun vadeli refahımız için hayati öneme sahip birçok alanda İngiltere'nin performansının düşük olması da endişe verici" dedi.

Bu haber toplam 565 defa okunmuştur
İlgili Haberler