Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 2023'ü nasıl kapatacak?

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 2023'ü nasıl kapatacak?

ABD ekonomisinin yüksek enflasyonu düşürüp resesyondan kaçabileceği konusundaki belirsizlikler devam ediyor. Salı günü Wall Street'te çoğu hisse senedi değer kaybetti. Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 2023'ü nasıl kapatacak?

A+A-

Salı günü Wall Street'te çoğu hisse senedi değer kaybetti. ABD ekonomisinin yüksek enflasyonu düşürüp resesyondan kaçabileceği konusundaki belirsizlikler devam ediyor. S&P 500, ekim ayından bu yana ilk kez arka arkaya kayıp yaşadı.

Salı günü Wall Street'te çoğu hisse senedi değer kaybetti, ancak ABD ekonomisinin yüksek enflasyonu düşürüp resesyondan kaçındığı ideal bir iniş yapıp yapamayacağına dair soru işaretlerini canlı tutan karışık raporların ardından piyasa son 20 ayın en iyi seviyesine yakın seyretti.

S&P 500 2.60 puan ya da %0.1 düşüşle 4,567.18'e gerileyerek Ekim ayından bu yana ilk kez arka arkaya kayıp yaşadı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 79,88 ya da %0,2 düşüşle 36.124,56'ya gerilerken, Nasdaq bileşik 44,42 ya da %0,3 artışla 14.229,91'e yükseldi.

Wall Street'te KeyCorp, ücretlerden ve diğer faiz dışı gelirlerden elde edilen gelir tahminini düşürdükten sonra %3,7 düştü ve banka hisselerindeki düşüşe öncülük etti. Ancak piyasanın en etkili iki hissesi olan Apple ve Nvidia'nın %2'den fazla değer kazanması kayıpların azalmasına yardımcı oldu.

ABD hisse senetleri ve Hazine getirileri, işverenlerin Ekim ayı sonunda beklenenden çok daha az iş ilanı verdiğini gösteren raporların ardından dalgalanırken, hizmet işletmelerinin büyümesi geçen ay beklenenden daha fazla hızlandı.

Wall Street'te son zamanlarda ABD ekonomisinin son zamanlardaki sıcak temposundan doğru miktarda yavaşladığına dair umutlar artıyor.  

Enflasyonun iki yaz önceki zirvesinden aşağı inmesiyle Wall Street, Federal Rezerv'in nihayet piyasaları sarsan faiz artırımlarından vazgeçebileceğini ve yakında faiz indirimine gidebileceğini umuyor. Bu da ekonominin bir resesyondan kaçınmasına yardımcı olabilir ve her türlü yatırım fiyatına bir destek sağlayabilir.

Yatırımcılar özellikle istihdam piyasasında bir yavaşlama bekliyorlar. Umut, işverenlerin çok sayıda işçiyi işten çıkarmasından ziyade açık pozisyonları azaltması yoluyla daha fazla soğuyabileceği yönünde. Salı günkü rapor, işverenlerin Ekim ayının son gününde bir önceki aya göre 617.000 azalarak sadece 8,7 milyon iş ilanı verdiğini gösterdi.

High Frequency Economics'in baş ABD ekonomisti Rubeela Farooqi, bunun 2021'den bu yana en düşük seviye olduğunu ve "verilerin oranların zirvede olduğu ve Fed'in bir sonraki hamlesinin 2024 baharında bir faiz indirimi olacağı görüşümüzü desteklediğini" söyledi.

..

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
İlgili Haberler