Wall Street'ta Apple heyecanı

Wall Street'ta Apple heyecanı

Hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Fed'in faiz artışlarının sona ereceği umuduyla yükselmeye devam ediyor. Üçüncü çeyrek kazanç sezonu devam ediyor ve Apple, Eli Lilly, Starbucks, Booking ve Shopify gibi büyük şirketlerin raporları bekleniyor.

A+A-

Hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in faiz artışlarını sonlandıracağı beklentisiyle yükseldi. Aralık ayı S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq 100 E-Mini vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in faiz politikasını incelemesi ve Apple'ın kazanç raporunu beklemesi nedeniyle artış gösterdi. Federal Rezerv, faiz oranını %5.25 ila %5.50 aralığında tutmaya devam etti. Powell, Fed'in faiz indirimlerini şu anda tartışmadığını ve enflasyon oranını %2'ye düşürecek bir para politikası duruşuna ulaşıldığında faiz indirimleri hakkında konuşulabileceğini belirtti. 

Generac Holdings Inc, iyimser 3. çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından değer kazandı. Advanced Micro Devices Inc, yeni yapay zeka çipinin gelecek yıl 2 milyar dolarlık satış yapacağını söylemesiyle yükseldi. Kraft Heinz Co ise beklenenden daha iyi 3. çeyrek sonuçları ve yıl sonu beklentilerinin yükseltilmesiyle değer kazandı. Estee Lauder Companies Inc ise güzellik ürünleri üreticisinin düşük kar tahminleri nedeniyle düştü. 

ADP Ulusal İstihdam raporu, Ekim ayında özel sektör istihdamının beklentinin altında arttığını gösterdi. ABD Ekim ISM imalat endeksi de beklenenden daha zayıf çıktı. ABD JOLTs iş ilanları ise beklenenden daha güçlü bir şekilde arttı. ABD Hazinesi'nin borç geri ödeme ihalelerindeki artış oranının yavaşladığı görüldü.

Üçüncü çeyrek kazanç sezonu devam ediyor ve yatırımcılar Apple, Eli Lilly, Starbucks, Booking ve Shopify Inc gibi büyük şirketlerin raporlarını bekliyor. Yatırımcılar ayrıca ABD İlk İşsizlik Başvuruları, ABD Birim İşgücü Maliyetleri ve ABD Fabrika Siparişleri verilerini takip ediyor. Tahvil piyasalarında ise Birleşik Devletler 10 yıllık faizleri düşüş gösteriyor.

İlgili Haberler