Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 vadelileri yükseliyor

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 vadelileri yükseliyor

Dow Jones vadelileri yüzde 0.1, S&P 500 vadelileri yüzde 0.4 ve Nasdaq vadelileri yüzde 0.6 yükselişle seyrediyor.

A+A-

ABD endeks vadelileri yükselişle seyrediyor. ABD enflasyon verileri öncesinde küresel risk iştahı pozitif. Dow Jones vadelileri yüzde 0.1, S&P 500 vadelileri yüzde 0.4 ve Nasdaq vadelileri yüzde 0.6 yükselişle seyrediyor. ABD’de enflasyon verilerinin takip edileceği küresel piyasalarda bu sabah risk iştahı çoğunlukla pozitif yönde bulunuyor. ABD manşet TÜFE’nin şubat ayında %0,40 artışla yıllık bazda %3,10’da sabit kalması bekleniyor. Fed’in enflasyon hedeflemesinde yakından izlediği çekirdek TÜFE’nin ise yıllık bazda %3,90’dan %3,70’e gerilemesi beklenmektedir. Beklentilerin üzerinde bir veri seti, küresel risk iştahını baskılayabilir. Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Powell enflasyonu düşürmek için daha fazla güvene ihtiyaçları olduklarını belirtmişti.

Fed swap piyasasında, Haziran ayında 25 baz puanlık faiz indirimi beklentileri devam ederken, Mayıs ayı için olasılık %30 seviyesinde.

 ABD endeksleri haftanın ilk işlem gününü bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi karışık seyirle tamamladı. Öte yandan, Nvidia'nın hisseleri %2 ve Advanced Micro Devices'ın hisseleri %4'ün üzerinde değer kaybetti. ABD vadelileri ise pozitif tarafta işlemlerine devam ediyor. 

İlgili Haberler