Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 güne nasıl başlayacak

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 güne nasıl başlayacak

ABD Hisse Senetleri, İşsizlik Başvuruları Verisi Beklentisiyle Düşüşte

A+A-

New York borsası seans öncesi vadeli işlemlerde Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri 97 puan ya da %0,3  S&P 500 %0,3 ve Nasdaq 100 %0,4 düştü. New York borsasında endekslerin işlemlere düşüşle başlaması bekleniyor.

Tahvil getirileri biraz geriledi ancak çok yılın en yüksek seviyelerine yakın seyretmeye devam ediyor. 30 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi Perşembe günü erken saatlerde %4,886 seviyesinde gerçekleştikten sonra %4,800 seviyesine geriledi. 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi ise %4,750 seviyesinde kaldı.

ING'nin kıdemli oran stratejisti Benjamin Schroeder bir araştırma notunda, "Daha geniş anlatının değiştiğini görmüyoruz, bu da daha uzun getirileri hala yukarı yönlü riske maruz bırakıyor. Ancak acı toleransları test edilirken, ABD bordroları gibi veriler daha belirleyici olabilir," diye yazdı .

Haftalık işsizlik başvuruları bugün açıklanacak ve Wall Street Journal anketine göre 204.000'den 210.000'e yükselmesi bekleniyor. Bunu Cuma günü açıklanacak olan ve istihdam piyasasının yavaşladığını göstermesi beklenen istihdam verileri takip edecek ve bu da getirilerin düşmesine neden olabilir.

İşsizlik başvuruları artarsa, Fed'in faiz oranlarını daha da artırabileceğine dair endişeler yükselebilir. Bu, hisse senedi piyasaları için olumsuz olabilir, çünkü daha yüksek faiz oranları işletmelerin maliyetlerini artırabilir ve karlılığı azaltabilir.

İşsizlik başvuruları düşerse, Fed'in faiz oranlarını artırmaya devam etmesinin gerekmediğine dair işaret olabilir. Bu, hisse senedi piyasaları için olumlu olabilir, çünkü daha düşük faiz oranları işletmelerin maliyetlerini düşürebilir ve karlılığı artırabilir.

İşsizlik başvuruları verilerinin piyasalar üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor.

İlgili Haberler