Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 için Morgan Stanley'den şaşırtan tahmin

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 için Morgan Stanley'den şaşırtan tahmin

Morgan Stanley, analistleri piyasa beklentilerinin aksine Wall Street'te tahminlerinde karamsar öngörüde bulundular

A+A-

Morgan Stanley, ABD hisse senedi rallisinin kurumsal kazançlardaki ani düşüşten etkileneceği konusunda Wall Street tahminlerine karşıt bir öngörüde bulundu.

Morgan Stanley, Japonya, Tayvan ve Güney Kore hisse senetlerinde yükseliş beklerken, uzun vadeli Hazine tahvilleri de dahil olmak üzere gelişmiş piyasa devlet tahvilleri ve dolarda ağırlıklı bir pozisyon öneriyor.

Morgan Stanley stratejistleri, S&P 500'ün bu yıl hisse başına kazancının %16 düşeceği tahmininde bulundu. Bu tahmin, piyasadaki en düşük olanlardan biri ve hafif büyüme öngören Goldman Sachs. gibi şirketlerin yükseliş tahminleriyle çelişiyor.

Morgan Stanley analistleri, Pazar günü yayınlanan bir notta, "ABD kazançlarına yönelik aşağı yönlü riskin şu anda mevcut olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki üç ay boyunca kötüleşen likidite durumunun hisse senedi değerlemeleri üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturması muhtemel. Bunun yanında, gelir büyümesinin yavaşlaması ve marjların daha da daralması EPS'yi olumsuz etkileyebilir," dedi.

Banka, S&P 500'ün hisse başına kazancının stratejistlerin ortalama 206 dolarlık tahminine kıyasla 185 dolar olacağını ve endeksin yıl sonunda 3,900 seviyesinde olacağını öngörüyor. Endeks, Federal Rezerv'in faiz artırımlarına ve olası bir durgunluk endişelerine rağmen, Ekim ayının en düşük seviyesinden %19,7 artış göstermiş ve yapay zeka hisselerine duyulan ilgi sayesinde bir boğa piyasasına yaklaşmış durumda.

Bankanın stratejistlerinin diğer önerileri arasında defansif hisse senetlerinin tercih edilmesi, gelişmiş piyasa yatırım sınıfı tahvilleri ve getiriye aç yatırımcılar için birinci kademe menkul kıymetlerin yüksek getirili tahviller yerine seçilmesi bulunuyor.

İlgili Haberler