Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemlerde yükseldi

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemlerde yükseldi

New York borsası, enflasyon verileri ve Fed toplantısına odaklanan vadeli işlemlerde yükseliyor.

A+A-

ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri, enflasyon verileri ve Federal Rezerv'in bu hafta alacağı faiz kararının öncesinde yükselişe geçti. Biogen hisseleri, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) panelinin Alzheimer ilacına onay vermesiyle piyasa öncesi işlemlerde değerlendi.

Yatırımcılar, Federal Rezerv toplantısının ilk günü olan salı günü açıklanacak ABD Çalışma Bakanlığı'nın tüketici fiyat endeksi verilerini bekliyor. Verilerin, Mayıs ayında enflasyonun bir miktar düşmüş olabileceğini göstermesi bekleniyor, ancak çekirdek fiyatların hala yüksek seviyede olması muhtemel.

CME Fedwatch'ın verilerine göre, yatırımcılar, FED'in Haziran toplantısında faiz artırımlarına ara verme olasılığını %79 olarak görüyor. Buna karşılık Temmuz ayında %56 olasılıkla 25 baz puanlık bir artış bekliyorlar.

S&P 500 endeksi, Cuma günü dört hafta üst üste kazanarak Ekim 2022'deki en düşük seviyesinden %20'lik bir yükseliş kaydederek yeni bir boğa piyasasının başlangıcını işaret etmişti.

Geçen haftadan bu yana, yüksek faiz oranlarına rağmen ABD ekonomisinin direnç göstermeye devam ettiği gözlemlenirken, ralli enerji ve sanayi gibi ekonomik olarak daha hassas sektörleri ve küçük ölçekli hisse senetlerini de içerecek şekilde genişledi.

Dow e-minis %0,08 oranında 28 puan, S&P 500 e-minis %0,24 oranında 10,25 puan ve Nasdaq 100 e-minis %0,46 oranında 67,5 puan artış gösterdi.

CBOE volatilite endeksi, pandemi öncesi seviyelere ulaşan bir önceki haftadan bu yana 0,7 puan artarak 14,53'e yükseldi.

FDA danışmanları, Biogen ve Eisai'nin Alzheimer ilacını onayladı ve bu haberin ardından Biogen hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %4,6 arttı.

Adobe hisseleri, Jefferies'in Photoshop yazılım üreticisi için belirlediği ikinci en yüksek fiyat hedefi olan 530$'ın ardından %1,8 değer kazandı.

Oracle hisseleri, JP Morgan'ın bulut ve kurumsal yazılım firması için belirlediği fiyat hedefini 109$'a yükseltmesinin ardından %3,4 değer kazandı.

ABD'de listelenen Çinli elektrikli araç üreticisi Nio hisseleri ise, düşük satışlardan kaynaklanan baskı nedeniyle araç fiyatlarını düşürmesinin ardından %4,3 artış gösterdi.

İlgili Haberler