S&P 500 uzmanları ikiye böldü: Yükseliş devam edecek mi etmeyecek mi

S&P 500 uzmanları ikiye böldü: Yükseliş devam edecek mi etmeyecek mi

Teknik olarak boğa piyasasına giren S&P 500'ün bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği konusunda uzmanlar ikiye bölündü.

A+A-

Wall Street'in önde gelen stratejistleri, S&P 500'ün boğa piyasasına girişi sonrası nasıl bir seyir izleyeceği konusunda fikir ayrılığına düştü.

Goldman Sachs'tan David Kostin, teknoloji sektöründeki hızlı artışın diğer sektörlere de sıçrayacağını ve bu durumun hisse senedi kazançlarının devamını sağlayacağını düşünüyor. Ancak Morgan Stanley'den Michael Wilson, S&P 500'ün önce %24 oranında bir artış yaşadığı, ancak daha sonra sert bir düşüşe geçtiği 1940'lardaki ayı piyasası örneğine dikkat çekiyor.

S&P 500 endeksi, merkez bankalarının faiz artışlarına ara vermesi ve ekonominin güçlü büyüme göstermesi beklentisiyle, Ekim ayındaki en düşük seviyesinden %20 oranında artışla geçen hafta teknik olarak boğa piyasasına girmişti. Şimdi, bir yıldan fazla süredir faizleri artıran ABD Merkez Bankası'nın bu hafta yapacağı toplantıda buna bir mola vermesi bekleniyor. 

Wilson, likiditenin sıkışmasının, ironik bir şekilde, hisse senedi rallisinin sonunu getirebileceğini düşünüyor. S&P 500 kazançlarının bu yıl %16 düşeceğini, ancak 2024'te hızlı bir toparlanma yaşanacağını öngörüyor.

Diğer taraftan, Goldman Sachs daha iyimser bir tablo çiziyor ve S&P 500 endeksinin, teknoloji dışı sektörlerdeki artışlarla tırmanmaya devam edeceğini belirtiyor. Kostin, S&P 500'ün yıl sonunda yaklaşık 4.500 puana ulaşmasını bekliyor, ki bu da Cuma günkü kapanışına göre yaklaşık %5'lik bir artış anlamına geliyor.

İlgili Haberler