Dow Jones, Nasdaq,S&P 500 için artık engel kalmadı mı?

Dow Jones, Nasdaq,S&P 500 için artık engel kalmadı mı?

ABD, Avrupa ve Asya borsaları Perşembe günü yükseldi. ABD endeksleri, Fed'in faiz oranlarını sabit tutarak sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğinin sinyalini vermesinin ardından yükseliş gösterdi. Peki Dow Jones, Nasdaq,S&P 500 için artık engel kalmadı mı?

A+A-

ABD endeksleri, Fed'in faiz oranlarını sabit tutarak sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğinin sinyalini vermesinin ardından yükseliyor. ABD endeksleri perşembe günü pozitif kapanışlar gerçekleştirdi. Dow Jones +1.70%, S&P500 +1.89%, Nasdaq +1.78% yükselişle kapandı.

Avrupa endeksleri de pozitif kapanışlar gerçekleştirdi. Euro Stoxx 50 +1.92%, DAX +1.48%, FTSE 100 +1.42% yükselişle kapandı.

TSİ 09:35/ ABD vadeli endeksleri ağırlıklı negatif, Avrupa vadeli endeksleri ise pozitif işlem görüyor.

Asya

Asya’da endeksler pozitif kapanışlar gerçekleştirdi. TSİ 09:35/ Shanghai +0.67%, Hang Seng +2.55%, Nikkei 225 +1.10%, DJ New Zealand +0.63% yükselişle kapandı.

Gelişmeler

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini bildirdi.

Sayıları giderek artan bir yatırımcı grubu ABD tahvil piyasasındaki iyimserliğe karşı uyarıda bulunuyor. Bazıları Fed’in sıkılaştırmada işinin bitmediğini ve getirilerin son zamanlardaki yüksek seviyelerini yeniden test edebileceğini düşünüyor.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, AMB'nin enflasyonu 2025 yılına kadar yüzde 2'ye düşürme yolunda ilerlediğini, bu nedenle AMB'nin daha fazla faiz artışına henüz kapıyı kapatamayacağını söyledi.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), "tekel gücünü yasa dışı kullandığı" gerekçesiyle Amazon'a açtığı davada, şirketin fiyatları 1 milyar dolardan fazla artırmak için bir algoritma kullandığını belirtti.

Capital Group, Fed'in faiz oranlarını sabit tutarak sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğinin sinyalini vermesinin ardından yatırımcıların küresel hisse senetlerine yönelmeleri için iyi bir zaman olduğunu belirtiyor.

Tahminler

Bugün TSİ 15:30’da ABD Tarım Dışı İstihdam verileri takip edilecek. Beklentiler 400 bin civarında bir artış yönünde.

Analiz

ABD endeksleri Perşembe günü pozitif kapanışlar gerçekleştirdi. Bu yükseliş, Fed'in faiz oranlarını sabit tutarak sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğinin sinyalini vermesinin ardından gerçekleşti.

Avrupa endeksleri de pozitif kapanışlar gerçekleştirdi. Euro Stoxx 50 endeksi, 2023'ün en yüksek seviyesine ulaştı.

Asya endeksleri de pozitif kapanışlar gerçekleştirdi. Hang Seng endeksi, 2023'ün en yüksek seviyesine ulaştı.

Gelişmeler kısmında bahsedilen konular, piyasalarda iyimserliği artırmaya devam ediyor. Ancak, ABD tahvil piyasasındaki bazı yatırımcılar, Fed'in sıkılaştırmada işinin bitmediğini ve getirilerin yeniden yükselebileceğini düşünüyor.

Bugün TSİ 15:30’da ABD Tarım Dışı İstihdam verileri takip edilecek. Beklentiler 400 bin civarında bir artış yönünde. Bu verinin beklentilerin üzerinde gelmesi, piyasalarda iyimserliği artırabilir.

İlgili Haberler