Dow Jones, S&P 500, Nasdaq'da risk iştahı azaldı

Dow Jones, S&P 500, Nasdaq'da risk iştahı azaldı

Burgan Yatırım analizine göre, Dow Jones, S&P 500, Nasdaq'ta risk iştahı Filistin-İsrail Savaşı ve Fed baskı nedeniyle azalıyor

A+A-

Fed başkanlarının açıklamaları ve gelecek dönemde faiz politikasının nasıl izleneceğine dair yapılan yorumlar gündemdeki önemini korurken, aynı zamanda Ortadoğu'daki gerginliklerin artması, piyasalardaki risk iştahının azalmasına neden oldu.

 Burgan Yatırım'ın 19 Ekim 2023 Yurt Dışı Bültenine göre Fed başkanlarının açıklamaları ve gelecek dönemde faiz politikasının nasıl izleneceğine dair yapılan yorumlar gündemdeki önemini korurken, aynı zamanda Ortadoğu'daki gerginliklerin artması, İran ve ABD'nin karşı karşıya gelme ihtimalinin arttığına dair endişelere yol açtı. Bu gelişmeler sonucunda, piyasalardaki risk iştahının azalması sonucunda S&P 500 endeksi %1.34'lük bir düşüş yaşayarak günü tamamladı, ve Nasdaq endeksi ise %1.41'lik bir değer kaybı yaşadı.

New York FED Başkanı John Williams, enflasyonun merkez bankasının hedefine geri getirilmesi için faiz oranlrının "Bir Süre" kısıtlayıcı seviyelerde kalması gerekeceğini söyledi. 10 yıllık abd tahvilleri 5 baz puan yükselerek 4.96'ya yükseldi. 30 yıllık ABD Hazine Tavilleri yükselişle 5.03'e yükseldi. Ons altın ise çok değişmeyerek 1.946 Dolarda işlem gördü

ABD endeksleri son işlem gününü negatif bir performansla tamamladı. Nasdaq endeksi yıllık bazda %29.63'lük bir getiri seviyesine geriledi. Bu sırada ABD'de şirketlerin bilançoları açıklanmaya devam ediyor. Bu hafta, American Express, American Airlines, Philip Morris International, Morgan Stanley, Goldman Sachs Group ve Bank of America gibi önemli şirketlerin bilançoları dikkat çekiyor.Netflix'in üçüncü çeyrekte abone sayısı, 8.8 milyon artışla yıllık %10.8 artarak toplam abone sayısını 247.2 milyona yükseltti. Öte yandan, Tesla üçüncü çeyrek mali sonuçlarında, net karını geçen yılın aynı dönemine göre %44 azalarak 1.9 milyar Dolar olarak açıkladı.

Önemli Haberler

Boeing, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarının ardından yaklaşık 1.800 Doğrudan Müşterek Saldırı Mühimmatı (JDAM) kitinin İsrail'e teslimatını hızlandırıyor.

Tesla, 30 Kasım'da bir lansman etkinliği düzenleyeceğini duyurdu.

Teknik Analiz

Dow Jones endeksinde simetrik üçgen görüntüsü devam ediyor. Gün içinde 34.000 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Bu seviyenin geçilmesi halinde yükseliş isteği 34,300 seviyesine doğru sürebilir. Destek olarak 33.360 seviyesini izleyeceğiz.

DAX endeksinin önemli direnç olan 15.590 bölgesini geçememesi sonrası düzeltme süreci devam ediyor. Gün içinde 15.430 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Destek olarak ise 14,930 seviyesini takip edeceğiz.

 

İlgili Haberler