Apple'ın CEO'su soluğu Çin'de aldı

Apple'ın CEO'su soluğu Çin'de aldı

Apple CEO'su Tim Cook, Çin'deki satışlardaki düşüş ve ABD-Çin gerilimi nedeniyle Çin'e ziyarette bulundu.

A+A-

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin Çin'deki satışlarının düşmesi ve ABD-Çin ilişkilerinin gerginleşmesi üzerine Çin'e ziyaret düzenledi. Cook, Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao ile bir araya geldi ve Apple'ın Çin'deki durumunu ele aldı.

Cook'un ziyareti, iPhone 15'in satışlarının iPhone 14'ten daha az olmasının ardından geldi. Cook, Çin'de Apple Store'ları ve tedarik zinciri ortaklarını ziyaret etti.

Cook, Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao ile yaptığı görüşmede, Apple'ın Çin'deki 30 yıllık geçmişini ve Çin ile ABD'nin sağlıklı bir ilişki sürdürmesi gerektiğinden bahsetti. Cook, Apple'ın Çin'deki 30 yıllık gelişiminde elde ettiği başarılara değer verdiğini, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin hükümetlerinin iletişim ve diyaloğu güçlendirmesini, istikrarlı ikili ekonomik ve ticari ilişkileri sürdürmesini ve geliştirmesini ve iki işletme arasında pratik işbirliği için iyi bir ortam yaratmasını desteklediğini söyledi.

Wentao, Çin'in üst düzey açılımı kararlılıkla destekleyeceğini, pazara erişimi genişletmeye devam edeceğini ve pazar odaklı, yasal ve uluslararası bir iş ortamı yaratmaya kararlı olduğunu söyledi. Wentao, "Apple da dahil olmak üzere çok uluslu şirketler, Çin pazarındaki kar paylarını paylaşmaya çağırıyoruz" dedi.

Cook'un Çin ziyareti, Huawei'nin yeni Mate 60 amiral gemisi serisinin başarılı lansmanı nedeniyle Çin akıllı telefon pazarında artan rekabetle karşı karşıya olan Apple için önemli bir adım olarak görülüyor.

Luxshare'e teşekkür

Cook, Çin'deyken Apple'ın giderek hayati önem kazanan tedarik zinciri ortaklarından Luxshare'i de ziyaret etti. Cook, Weibo hesabından yaptığı paylaşımda Apple'ın Luxshare ile son on yıldaki ilişkisini övdü:

"Luxshare-ICT ile on yılı aşkın bir süredir ortaklık yapıyoruz ve şu anda karbon nötr Apple Watch serisi ve iPhone 15 Pro Max dahil olmak üzere en gelişmiş ürünlerimizden bazılarını üretiyorlar. 2030 yılına kadar Apple üretimi için karbon nötr hale gelecekler. Luxshare ekibine gezegeni koruma konusundaki kararlılığımızı paylaştıkları için teşekkür ederiz"

Luxshare aynı zamanda 2024 yılının başlarında satışa sunulması planlanan Vision Pro'nun montaj tarafında Apple'ın ortağı olma özelliğine sahip. Apple ayrıca AirPods ve belirli MacBook modellerinde de Luxshare ile çalışıyor.

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
İlgili Haberler