Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq 100 nasıl açılacak - 3 Ekim 2023

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq 100 nasıl açılacak - 3 Ekim 2023

ABD hisse senetleri, kısıtlayıcı politika beklentileri ve artan tahvil getirileri ile baskı altında

A+A-

New York borsası hisse senedi endeks vadeli işlemleri Salı günü, kısıtlayıcı para politikası beklentilerinin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisini 16 yılın en yüksek seviyesine çıkarmasıyla düştü.

Yatırımcılar, bugün Federal Rezerv'in faiz patikasını ölçmek için önemli istihdam verilerini beklerken, S&P 500 vadeli işlemleri %0,29, Nasdaq 100 vadeli işlemleri ise %0,38 geriledi.

Yatırımcılar, bugün açıklanacak olan İş İlanları ve İşgücü Devir Anketi'ni (JOLTS) yakından takip edecekler. ADP Ulusal İstihdam rakamları ve daha kapsamlı olan tarım dışı bordrolar da dahil olmak üzere bir dizi başka veri de bu haftanın ilerleyen günlerinde yatırımcıların radarında olacak.

U.S. Bank Asset Management analistleri bir notta, "ABD hisse senetleri dördüncü çeyreğe boğa ve ayı kampları arasındaki çekişme devam ederken başlıyor. Kalıcı enflasyon, yüksek faiz oranları ve 2023 ve 2024'teki kazanç artışının hızına ilişkin belirsizlik, hisse senedi fiyatlarının yükselmesinin önündeki engeller olmaya devam ediyor," diye yazdı.

Megacap büyüme hisseleri Salı günkü piyasa öncesi işlemlerde büyük ölçüde karışık seyretti ve Apple, Tesla, Alphabet, Microsoft ve Amazon.com %0,3 ile %1,0 arasında düştü.

Yatırımcılar ayrıca günün ilerleyen saatlerinde Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in açıklamalarına dikkat edecekler.

CME Group'un FedWatch aracına göre, traderların Kasım ayında en az 25 baz puanlık bir faiz artırımı için bahisleri %26'ya yakınken, Aralık ayında bir artırım için %45'lik bir şansı fiyatladılar.

İlgili Haberler