Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılmadan önce bilinmesi gereken 5 şey

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılmadan önce bilinmesi gereken 5 şey

New York borsası vadeli işlemleri, dünyanın en büyük ekonomisinden bu hafta içinde gelecek olan önemli enflasyon verileriyle Pazartesi günü düşüşe geçti

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, bu hafta açıklanacak önemli enflasyon verileri öncesinde düşüşe geçti. Öte yandan, Boeing (NYSE:BA) hisseleri, güvenlik denetimleri konusunda ABD düzenleyicileri ile yaşanan tartışmalar nedeniyle piyasa öncesi düşüşte. Ayrıca, Çinli Evergrande'nin elektrikli araç bölümündeki bir yöneticinin "yasadışı suçlar" şüphesiyle gözaltına alınması da piyasaları etkiliyor. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılmadan önçe bilinmesi gereken 5 şey..

  1. Vadeli İşlemlerde Düşüş

New York borsası vadeli işlemleri , Federal Rezerv'in 2024'teki potansiyel faiz indirimleri üzerine etki edebilecek önemli enflasyon verilerinin beklentisiyle Pazartesi günü düşüş gösterdi. S&P 500, Nasdaq 100 ve Dow vadeli işlemleri, haftanın ilk işlem gününde değer kaybetti.

Perşembe günü yayımlanacak ABD Tüketici Fiyat Endeksi'ne yönelik beklentiler, Aralık ayında manşet enflasyonun %3,2'ye yükselmesine odaklanıyor. Çekirdek enflasyon oranlarının ise yıllık %3,8'e ve aylık %0,2'ye gerilediği görülüyor.

Bu rakamların ABD faiz oranlarına ilişkin piyasa tahminlerini etkilemesi bekleniyor. Fed'in enflasyonu %2'lik hedefe geri getirmek için faiz oranlarının yüksek kalabileceği yönündeki sinyalleri, piyasalardaki iyimserliği azaltabilir.

  1. Boeing Hisselerinde Düşüş

Boeing'in hisseleri, bir 737 Max jetinin kazasının ardından güvenlik denetimlerinin nasıl yapılacağı konusunda FAA ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle düşüş yaşadı. Geçen hafta meydana gelen bir kazanın ardından Federal Havacılık İdaresi'nin 171 Boeing jetini yere indirmesi, hisse değerlerini etkiledi.

  1. Kongre'de Federal Harcama Anlaşması

Demokrat ve Cumhuriyetçi liderler, 2024 mali yılı için federal harcama limitini yaklaşık 1.66 trilyon dolar olarak belirlemek üzere bir anlaşma sağladı. Bu anlaşma, hükümetin finansmanı için kritik bir dönemde gelirken, nihai kararın Başkan Joe Biden tarafından onaylanması gerekiyor.

  1. Evergrande EV Yöneticisinin Gözaltına Alınması

Evergrande'nin elektrikli araç bölümü yöneticisi Liu Yongzhuo'nun gözaltına alınması, şirketin hisselerinde düşüşe yol açtı. Liu'nun "yasadışı suçlar" şüphesiyle gözaltına alınması ve emlak krizinin odak noktasında olan Evergrande'nin durumu, piyasaları etkiliyor.

  1. Petrol Fiyatlarında Gerileme

Suudi Arabistan'ın Asya ham petrol ihracat fiyatlarını düşürmesi sonucu petrol fiyatlarında düşüş yaşandı. Küresel talebin zayıflığı ve Orta Doğu'daki jeopolitik gerginlikler petrol piyasalarını etkilemeye devam ediyor.

İlgili Haberler