Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün nasıl açılacak

New York borsasında endeks vadeli işlemler, ılımlı istihdam artışı beklentisiyle yükseldi

A+A-

New York borsası ana endekslerini takip eden vadeli işlemler Cuma günü, yatırımcıların işgücü piyasasının yavaşladığına dair işaretler araması ve bu durumun faiz oranlarının seyrini belirleyebileceği beklentisiyle yükseldi.

Dow e-minis 74 puan veya %0,22, S&P 500 e-minis 10,25 puan veya %0,24 ve Nasdaq 100 e-minis 43,5 puan veya %0,29 artış gösterdi.

Hafta boyunca karışık bir dizi istihdam raporunun ardından, Cuma günü açıklanacak daha kapsamlı tarım dışı istihdam verilerinin, ABD'de istihdam artışının Ağustos ayında 187.000 arttıktan sonra Eylül ayında 170.000 daha artarak ılımlı bir şekilde yavaşladığını göstermesi bekleniyor.

İşgücü piyasası, Federal Rezerv'in agresif faiz artırımı kampanyasının saldırılarına dayanmayı başararak, yatırımcıları merkez bankasının enflasyonla mücadelesinde para politikasını daha uzun süre sıkı tutacağı konusunda endişelendirdi.

İşsizlik oranı son 1,5 yılın en yüksek seviyesine gerilerken, Çalışma Bakanlığı'nın raporunun da ücret artışlarının yüksek kaldığını göstermesi bekleniyor.

Forex brokeri XM'in kıdemli yatırım analisti Marios Hadjikyriacos, "ABD işgücü piyasasının çoğu silindirde ateşlemeye devam ettiği görülüyor ve bu bugün resmi istihdam okumaları tarafından onaylanırsa, Hazine getirileri altında başka bir ateş yakabilir ve bunun sonucunda doların yükseliş trendini sürdürmesine yardımcı olabilir" dedi.

CME'nin FedWatch aracına göre, yatırımcılar Kasım ve Aralık aylarında faiz oranlarının değişmeme ihtimalini sırasıyla yaklaşık %82 ve %64 olarak belirtiyor.

S&P 500 üst üste beşinci haftalık düşüşünü yaşarken, Dow üst üste üçüncü hafta düşüş yolunda ilerliyor.

Enerji bu hafta S&P 500'ün başlıca sektörleri arasında en kötü etkilenen sektör olurken, iletişim hizmetleri en iyi performans gösteren sektör olma yolunda ilerliyor.

Perşembe günü Federal Rezerv yetkilileri, getirilerdeki son artışın ekonomi için "yumuşak inişi" tehlikeye atabileceğine dair çok az endişe duyduklarını belirtti ve bunun aslında merkez bankasına enflasyonla mücadelesinde yardımcı olabileceğini söyledi.

Önümüzdeki hafta açıklanacak Eylül ayı tüketici fiyat enflasyonu ve üretici fiyat endeksi verileriyle birlikte veriler bir kez daha ön plana çıkacak.

JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup ve varlık yöneticisi BlackRock gibi büyük bankalar gelecek hafta kazanç tablolarını açıklayacak.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Amerika Birleşik Devletleri'nde Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarını düşürdükten sonra piyasa öncesi işlemlerde %1,1 düştü.

Exxon Mobil, kaynakların Reuters'a ABD'nin en büyük petrol üreticisinin Pioneer Natural Resources'ı satın almak için ileri görüşmelerde bulunduğunu söylemesinin ardından %1,6 değer kaybetti. Pioneer'ın hisseleri %12,1 yükseldi.

Levi Strauss, denim giyim üreticisinin üçüncü çeyrek satış tahminlerini kaçırmasının ardından yıllık tahminlerini ikinci kez düşürmesinin ardından %1,3 düştü.

İlgili Haberler