Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Composite'de türbülans vakti

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Composite'de türbülans vakti

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Composite, eylülde çalkantılı bir performans sergiledi. Dow Jones %3,4, S&P 500 %5,2 ve Nasdaq %6,7 düştü. Piyasaların üzerinde Fed gölgesi var.

A+A-

Eylül ayı sona ererken, ABD hisse senetleri çalkantılı bir performans sergiledi. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Composite, ayın son gününe kadar küçük kazançlar elde etti, ancak genel olarak çeyrek için düşüş yaşadı.

Dow Jones %3,4 düştü ve 33.758,00 seviyesine geriledi. S&P 500 %5,2 düştü ve 4311,25 seviyesine geriledi. Nasdaq %6,7 düştü ve 14.716,00 seviyesine geriledi.

>> New York borsasında tüm uzmanların "AL" dediği 5 hisse senedi

Piyasalardaki belirsizliğin ana nedeni, Federal Rezerv'in Kasım ayında faiz artırımı konusundaki kararsızlığıdır. Fed, enflasyonun yükselişini kontrol altına almak için faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalabilir, ancak bu da büyümeyi yavaşlatabilir.

Enerji fiyatları, Eylül ayında hisse senetlerinin en iyi performans gösteren sektörü oldu. Petrol fiyatları, Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle yükselmeye devam etti.

Kurumsal kazançlar, Eylül ayında karışık bir resim çizdi. Bazı şirketler, güçlü büyüme ve karlılık raporları yayınladı, ancak diğerleri daha zayıf performans gösterdi.

Yatırımcılar, işsizlik, konut ve GSYH verileri de dahil olmak üzere gelecek ekonomik açıklamalar için kendilerini hazırlıyor. Bu veriler, Fed'in faiz artırımı konusundaki kararını etkileyebilir.

fxempire tarafından yapılan S&P 500 Endeksi Teknik analizi şöyle

Belirsiz sularda seyreden S&P 500 Endeksi'nin 4274,52 seviyesindeki mevcut duruşu, kendisini 200 günlük önemli hareketli ortalama olan 4196,15'in üzerinde istikrarsız bir konumda buluyor. Bu yakınlık potansiyel bir trend dönüm noktası olduğunu gösteriyor.

Endeks ayrıca 4285.16'da temel trend çizgisi desteğine sahip ve alıcıları bunun üstesinden gelmeye teşvik eden acil bir tampon görevi görüyor.

Bu arada, 30.50 seviyesindeki 14 günlük RSI aşırı satış bölgesine işaret ederek olası bir toparlanmanın sinyalini veriyor.

Ancak, herhangi bir ani trend çizgisi direncinden yoksun yukarı doğru net bir yol ve 4327,19'daki küçük direnç ve ardından 4448,58'deki ana direnç ile grafik deseni, yukarı yönlü hareket için yeterli alan olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte, yakınlardaki kritik destekler göz önüne alındığında kısa vadeli hissiyat düşüş eğilimini sürdürüyor.

İlgili Haberler