Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED öncesi dalgalanıyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED öncesi dalgalanıyor

ABD borsaları, TSI 21'de açıklanacak Fed'in faiz kararını beklerken dalgalı seyrediyor

A+A-

ABD hisse senedi piyasaları, Fed'in bugün açıklanacak faiz kararının beklentisiyle dalgalı bir seyir izliyor. S&P 500 endeksi yüzde 0,14 artarken, yükselişle açılan Dow Jones endeksi düşüşe geçti ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yüzde 0,33 değer kazandı.

Fed yetkilileri, iki günlük politika toplantısına Salı günü başlamıştı. Faizlerin çeyrek puanlık bir artışla yüzde 5 ila yüzde 5,25 aralığına çıkması bekleniyor. Bu durum, FED politika faizinin global finans krizine kadar olan süre zarfında ilk kez yüzde 5'in üzerine çıkacağına işaret ediyor.

Analistler, enflasyonun yüksek seyrettiğini, istihdam piyasasının sıcak fakat yumuşamaya başladığını ve ekonominin dirençli olduğunu ifade ediyorlar. Ayrıca, son dönemde yaşanan banka iflasları ve ABD Hazine Bakanlığı'nın yeni projeksiyonları, Fed'in faiz artırımında bir mola vermesi ihtimalini artırıyor.

Bugün, ABD hükümet tahvillerinde değer kaybı yaşanırken, 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,38'e iki yıllık tahvil faizi ise yüzde 3,9'a düştü. Ayrıca, petrol fiyatları düşüş yaşadı ve Batı Teksas türü ham petrol, varil başına 68,05 dolara gerileyerek Mart ayından bu yana ilk kez 70 doların altına indi.

TIKLA Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED açıklaması öncesi yükselişle açıldı

 

TIKLA
FED'in faiz artışı Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ı seans içinde güçlendirdi

 

Öte yandan, First Republic Bank'ın pazartesi günü varlık satışının JPMorgan'a gerçekleşmesi, bankacılık sektöründeki yatırımcı endişelerini gidermiş gibi gözüküyor. S&P 500 bölgesel bankacılık endeksi, Salı günkü düşüşün ardından Çarşamba günü yüzde 1'den fazla yükseldi.

 

İlgili Haberler