FED'in faiz artışı Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ı seans içinde güçlendirdi

FED'in faiz artışı Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ı seans içinde güçlendirdi

Fed'in %0,25 faiz artırımı açıklamasının ardından New York borsasında hisse senetleri yükseldi

A+A-

ABD hisse senetleri, Federal Rezerv'in (Fed) beklendiği gibi faiz oranlarını %0,25 artıracağını açıklamasının ardından Çarşamba günü yükseldi. S&P 500 endeksi %0,4, Dow Jones Sanayi Ortalaması %0,2 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi %0,5 arttı.

Fed, referans faiz oranı hedef aralığını artırmanın yanı sıra, Haziran ayındaki olası faiz artırımlarını ekonomideki etkilerine bağlı olarak değerlendireceğini belirtti.

Piyasa katılımcıları, Çarşamba günkü faiz artırımının bu döngünün sonuncusu olabileceğini öne sürüyor. Analistlere göre, enflasyon yüksek seyrediyor, işgücü piyasası güçlü ancak geveşeme görülüyor ve ekonomi dirençli. Ayrıca, yakın zamandaki banka başarısızlıkları ve Hazine Bakanlığı'nın yeni projeksiyonları, borç tavanı anlaşması için bir aydan az süreleri kalan yasa koyuculara daha fazla tedbir çağrısı yaparak, faiz artırımına ara verilmesi için zemin hazırlayabilir.

Çarşamba günü, hükümet tahvilleri düşerken, 10 yıllık tahvil getirisi %3,38'e ve 2 yıllık tahvil getirisi %3,9'a geriledi. Petrol fiyatları düştü ve ABD'nin gösterge ham petrolü olan West Texas Intermediate fiyatları %4 azalarak 68,72 dolara geriledi.

Öte yandan, Pazartesi günü First Republic Bank'ın varlıklarının JPMorgan'a satışı, bankacılık sektöründeki yatırımcı endişelerini kısmen giderdi. S&P 500 bölgesel bankacılık endeksi (KRE) Çarşamba günü %1'in üzerinde arttı. Salı günü satış emirlerinden etkilenen bazı bölgesel banka hisseleri, PacWest Bancorp (PACW) gibi, %5'e kadar yükseldi.

İlgili Haberler