Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde kararsız

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde kararsız

New York borsası vadeli işlemler, PacWest'in Fed'in iyimserliğini duraklatmasıyla dalgalanıyor

A+A-

ABD vadeli işlemleri New York borsasında işlemlerin başlamasına az bir zaman kala dalgalı seyrediyor. PacWest Bancorp'un stratejik seçenekler araştırdığını açıklaması, bölgesel bankaların sağlığına yönelik endişeleri artırdı. Federal Rezerv, faiz oranlarını dün 25 baz puan artırarak %5.00-%5.25 aralığına çıkardı ve politika sıkılaştırmasında duraklama sinyali verdi. Bu durum, yatırımcıların ABD borç tavanı ve enflasyon durumunu değerlendirmeleri için zaman kazandırdı.

Fed Başkanı Jerome Powell, dün yaptığı açıklamada enflasyon endişelerinin devam ettiği için faiz artırım döngüsünün sona erdiğini kesin olarak söylemek için erken olduğunu belirtti. CME'nin FedWatch aracına göre, Haziran ve Temmuz politika toplantılarında sıkılaşmaya ara verileceği ve Eylül toplantısında %50'den fazla faiz indirimi ihtimali fiyatlandı.

PacWest Bancorp, stratejik seçeneklerle ilgili görüşmelerin ardından, bölgesel bankaların değer kaybettiği bir dönemde %36,3 düşüş yaşadı. Diğer bölgesel borç verenlerin hisseleri %4,5 ile %6,6 arasında düşerken, KBW Bölgesel Bankacılık endeksi ve S&P 500 Bankaları endeksi 2023'te şimdiye kadar yaklaşık %29 ve %15 kayıp yaşadı.

Büyük teknoloji hisseleri, ABD Hazine getirilerindeki düşüşün etkisiyle %0,3 ila %0,8 arasında yükseldi. Yatırımcılar, hisse senedi değerlemeleri ve ekonomik görünümle ilgili belirsizlikler nedeniyle dikkatli olmaya devam ediyor.

Perşembe günü Moderna Inc, Paramount Global, Kellogg Co ve Peloton Interactive Inc'in üç aylık sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Apple Inc ise kapanış zilinden sonra sonuçlarını açıklayacak. Ayrıca yatırımcılar, işgücü piyasasının durumu hakkında daha fazla ipucu için haftalık işsizlik başvurularını takip edecekler.

İlgili Haberler