Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son günü nasıl açılacak?

Hisse Senedi Vadeli İşlemleri İstihdam Verilerine Odaklanarak Toparlandı

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, Federal Rezerv yetkililerinin faiz oranlarına ilişkin şahin yorumlarının tetiklediği bir önceki günkü düşüşün ardından Cuma günü toparlanma belirtileri gösterdi.

S&P 500 E-minis 14 puan, Nasdaq 100 E-minis 56 puan ve Dow E-minis 61 puan yükseldi. Yatırımcılar, gelecekteki para politikası kararlarını etkileyebilecek önemli istihdam verilerini bekliyor.

Perşembe Günkü Düşüş

Perşembe günü, New York borsasının ana endeksleri, Fed yetkililerinin açıklamalarının piyasalarda çalkantıya yol açmasının ardından %1'i aşan düşüşler yaşadı. Minneapolis Fed Bankası Başkanı Neel Kashkari'nin, enflasyonun Fed'in hedefine ulaşamaması halinde faiz indirimine gerek kalmayabileceğini ima eden yorumları, yatırımcıları endişelendiren bir unsur oldu.

Cuma Günkü Toparlanma

Bu belirsizliğe rağmen, Cuma günü CME FedWatch aracına göre para piyasaları hala merkez bankasının Haziran ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimine gitme ihtimalini %61 olarak gösteriyor. Piyasaların dikkati ise yine bugün açıklanacak olan Mart ayı tarım dışı istihdam verisine odaklanmış durumda.

İstihdam Verileri Bekleniyor

Analistler, işgücü piyasasının gidişatı hakkında yatırımcıların faiz ayarlamalarına ilişkin beklentilerini etkileyebilecek bilgiler bekliyor. Reuters anketine katılan ekonomistler, Şubat ayındaki 275.000 istihdam artışına kıyasla Mart ayında ABD'de 200.000 istihdam artışı öngörürken, işsizlik oranının %3,9'da sabit kalması bekleniyor.

Diğer Gelişmeler

Orta Doğu'da tırmanan gerginlikler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ederken, petrol fiyatları arz kesintilerine ilişkin endişelerle tırmanışa geçti. Hafta boyunca, yumuşak hizmet faaliyetleri ve güçlü imalat raporları da dahil olmak üzere ekonomik göstergelerin bir karışımı ve politika yapıcıların açıklamaları hisse senetlerini etkiledi ve ana endekslerde haftalık kayıplara neden oldu.

Piyasa Öncesi İşlemler

Piyasa öncesi işlemlerde, aralarında Tesla, Nvidia ve Amazon.com'un da bulunduğu birkaç megacap büyüme hissesi marjinal kazançlar göstererek erken piyasa iyimserliğine işaret etti. Krispy Kreme, Piper Sandler'dan gelen bir yükseltmenin ardından %4,4 artarken, Advanced Micro Devices önceki gün önemli bir düşüşün ardından %1,6 oranında toparlandı.

 

İlgili Haberler