Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak?

Geçen haftayı primlerle kapatan New York borsasını bu hafta neler bekliyor

A+A-

Geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri'nde istihdam rakamlarının güçlü çıkması, borçlanma limitinin artırılması ve Federal Rezerv'in (Fed) Haziran ayındaki politika toplantısının öncesinde sessizliğe bürünmesi, yatırımcılara rahatlama fırsatı sundu. Bu hafta ise ne gibi gelişmeler olacağını hep birlikte göreceğiz. Birlikte bakalım...

Bazı ekonomistler, Mayıs ayı istihdam raporunun Fed'in işinin henüz bitmediğini gösterdiğini iddia ediyor. Zira geçtiğimiz ay ABD ekonomisi, Ocak ayından bu yana en fazla istihdam artışı sağlayarak 300.000'den fazla kişiye iş imkanı sundu.

Şirketlerin kazanç raporlarına bakarsak, video oyun perakendecisi GameStop (GME) dikkat çekiyor. Şirketin finansal sonuçları, bu hafta borsadaki hareketleri etkileyebilir.

Apple'ın Pazartesi günü Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı, bu haftanın en önemli etkinliklerinden biri olacak. iPhone üreticisi, bu etkinlikte karma gerçeklik başlığı dahil ürün yelpazesindeki çeşitli yenilikleri tanıtacak.

Geçen hafta yatırımcılar, borç tavanı ile ilgili potansiyel belirsizliklere pek önem vermedi. Daha çok, teknoloji hisselerine yönelik artan ilgiye odaklandılar. Nasdaq (^IXIC), %4'lük bir artışla borsanın en kazançlı endeksi oldu. Ayrıca S&P 500 (^GSPC) %11,5 ve Dow Jones (^DJI) %2'nin biraz altında değer kazandı.

İşsizlik oranının %3,7'ye çıktığı ABD'de, Mayıs ayında 339.000 kişiye iş imkanı sağlandığı belirtildi. Ancak, ücret artışları son bir yılda %4,3'e geriledi. Citi ekonomisti Veronica Clark'a göre, işgücü piyasası şaşırtıcı derecede güçlü ve dirençli kalmaya devam ediyor.

Yatırımcılar, Fed'in Haziran ayında faiz oranlarını değiştirmeyeceğini düşünüyor. Ancak Oxford Economics'in baş ekonomisti Ryan Sweet, "Merkez bankası, enflasyonu kontrol altına alma konusunda henüz zafer ilan etmedi" diyor.

Bu hafta, yapay zeka teknolojilerine yönelik heyecanın hisse senetleri üzerinde etkisi olacağı bekleniyor. Bank of America'nın araştırmasına göre, yatırımcılar Mayıs ayında teknoloji hisselerini agres

if bir hızla satın aldılar. Bu alanda öne çıkan bir diğer isim de veritabanı platformu MongoDB (MDB) oldu.

Bu hafta teknoloji sektöründe "yapay zeka" yerine "karma gerçeklik" (XR) terimlerini daha sık duyabiliriz. Özellikle Apple'ın Pazartesi günü yeni kulaklığını piyasaya sürmesi bekleniyor.

Sonuç olarak, bu hafta piyasaların dikkatini çekecek birçok gelişme mevcut. Bunlar arasında yapay zeka hisselerindeki ralli, Apple'ın yeni ürün lansmanı ve Fed'in faiz politikaları öne çıkıyor. Her zaman olduğu gibi, yatırımcılar ve ekonomistler, tüm bu verilerin ışığında ABD ekonomisinin uzun vadeli görünümünü değerlendirecekler.

Bu haber toplam 2808 defa okunmuştur
İlgili Haberler