Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq sakin açılışa hazırlanıyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq sakin açılışa hazırlanıyor

Wall St, yatırımcıların Haziran ayında faiz oranlarında duraklama ihtimalini değerlendirmesiyle sakin bir açılışa hazırlanıyor.

A+A-

Haziran ayında faiz oranlarının duraklama olasılığını değerlendiren yatırımcıların etkisiyle Wall Street, sakin bir açılış yapmayı planlıyor.

Federal Rezerv'in (Fed) yakın zamanda yapacağı politika toplantısında faiz artırımına ara verme ihtimalinin değerlendirildiği bir atmosferde Wall Street vadeli işlemleri, geçen haftaki güçlü çıkışın ardından Pazartesi günü durgun bir açılış yapmayı bekliyor.

ABD hisse senetleri, Mayıs ayında ücret artışının hafif olduğunu gösteren bir raporun ardından Cuma günü değer kazanırken, önümüzdeki hafta Fed'in faiz artırımını ertelemesi umudu arttı. Ayrıca, yatırımcılar, borç temerrüdünü önlemeye yönelik Washington anlaşmasını memnuniyetle karşıladılar.

CME Group'un Fedwatch aracına göre, yatırımcılar, önemli enflasyon verileri öncesinde, Fed'in 13-14 Haziran'daki politika toplantısında faiz oranlarını sabit tutmayı seçme olasılığını %76 olarak görüyor, fakat Temmuz ayında yeni bir artış bekliyorlar.

Cuma günü, S&P 500, dokuz ayın en yüksek kapanışını yaptı ve Nasdaq, istihdam raporları ve bu yıl genel piyasadan daha iyi performans sergileyen mega teknoloji hisselerindeki kazanımlarla desteklenerek yılın zirvesine ulaştı.

S&P Global ve Institute for Supply Management'ın Mayıs ayındaki ABD hizmet sektörü faaliyetlerine dair anketlerinin açılış zilinden sonra açıklanması bekleniyor. Ayrıca, Fed Cleveland Başkanı Loretta Mester'in günün ilerleyen saatlerinde bir etkinlikte konuşma yapması planlanıyor.

Açılış sonrası vadeli işlemlerde Dow e-minis %0,01, S&P 500 e-minis %0,02 ve Nasdaq 100 e-minis %0,12 oranında değer kaybetti.

Wall Street'in korku endeksi olarak bilinen CBOE volatilite endeksi, Cuma günü Şubat 2020'den bu yana en düşük kapanışını yaptıktan sonra 0,5 puan artışla 15,13'e çıktı.

Yazılım geliştirici konferansı öncesinde yeni bir karma gerçeklik başlığı duyurması beklenen Apple Inc, piyasa öncesi işlemlerde %1,0 değer kazandı.

Petrol fiyatlarının Suudi Arabistan'ın Temmuz ayından itibaren günlük üretimini 1 milyon varil azaltma sözü vermesinin ardından %2 artmasıyla, enerji hisseleri, Exxon Mobil Corp, Chevron Corp ve Schlumberger Ltd dahil, yaklaşık %1 oranında değer kazandı.

Siber güvenlik firması Palo Alto Networks Inc, S&P 500 endeksinde Dish Network'ün yerini almayı beklerken %4,9 değer kazandı. Bu durumda Dish hisseleri %2,9 oranında değer kaybetti.

Wall Street Journal'ın haberine göre, ABD düzenleyicileri büyük bankalar için sermaye gereksinimlerini ortalama %20 artırmayı da içerebilecek kuralları sıkılaştırmaya hazırlanıyor. Bu gelişmelerin ardından büyük ABD bankalarının hisse senetleri karışık bir seyir izledi. Bank of America Corp yatay seyrederek sabit kaldı, Citigroup Inc ise %0,4 oranında değer kaybetti.

İlgili Haberler