Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kayıp serisini tamaladıktan sonra nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kayıp serisini tamaladıktan sonra nasıl açılacak

New York borsasında vadeli işlemler iyi gelmesi umulan bilançoların etkiiyle yükseliyor

A+A-

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü yükselirken yatırımcılar, yaklaşan kazanç sezonuna ve özellikle de zor durumdaki elektrikli araç devi Tesla'nın (TSLA) performansına odaklandı.

S&P 500 endeksi (^GSPC) vadeli işlemleri, altı günlük düşüş serisinin ardından toparlanarak %0,3 artış gösterdi. Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri (^DJI) yaklaşık %0,2 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri (^NDX) %0,4 oranında yükseldi.

Yatırımcılar, S&P 500'ün Şubat ayından bu yana ilk kez 5.000 seviyesini aştığı haftaya olumlu bir başlangıç yaptı. Teknoloji hisselerine olan ilgi, yüksek faiz oranlarının devam edeceği endişesiyle düşüş yaşayan Nvidia (NVDA) gibi hisselerin yeniden yükselişine katkıda bulundu.

Piyasa, son dönemdeki kayıplardan kurtulmak umuduyla bu hafta büyük teknoloji şirketlerinin kazanç raporlarını dikkatle takip ediyor. Tesla'nın piyasa kapanışından sonra açıklanacak kazanç raporunun, şirketin endeksteki önemli ağırlığı nedeniyle S&P 500'ü önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Tesla'nın sonuçları, Elon Musk'ın hayal kırıklığı yaratan teslimat tahmini, daha düşük fiyatlı bir model için planların rafa kaldırılması ve robotaksiye geçiş gibi zorluklarla karşılaşan şirket için çok önemli.

Tesla'nın ardından Meta (META), Microsoft (MSFT) ve Alphabet (GOOG) gibi "Muhteşem Yedi" teknoloji devleri de kazançlarını açıklayacak. Ancak, bu devlerin momentumunun azalıyor olabileceğine dair endişeler var.

Diğer kazanç haberlerinde, geleneksel otomobil üreticisi GM (GM) Salı günü güçlü ilk çeyrek sonuçlarıyla raporlama sezonunu başlattı ve hisselerinde %4'lük bir artışa yol açtı. Ayrıca, Spotify (SPOT) hisseleri, ses yayın platformunun kârını artırdığını bildirmesinin ardından yükseldi.

 

Bu haber toplam 5127 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse senedinin teknik görünümü

Halk Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Halk Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Halk Yatırım 2 hisse senedi için AL, 2 hisse senedi için TUT önerisinde bulundu

Goldman Sachs 6 banka hissesi için hedef fiyatı değiştirdi

Goldman Sachs 6 banka hissesi için hedef fiyatı değiştirdi

Goldman Sachs, Borsa İstabul'da işlem gören 6 banka hissesi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İlgili Haberler